Bíróságon támadja meg a Momentum a debreceni akkumulátorgyár környezethasználati engedélyét

  • narancs.hu
  • 2023. február 23.

Belpol

Az elkaszált népszavazási kérdésben pedig fellebbez a párt. 

Bíróságon támadja meg a Momentum debreceni vízmérgező akkumulátorgyár környezethasználati engedélyét, és a bírósági eljárás idejére az építkezés felfüggesztését kérik – közölte Donáth Anna a Facebookon

Mint írta, szerdán a debreceni Helyi Választási Bizottság elutasította a Momentum népszavazási kérdését „a vízzabáló akkugyár ügyében”.

„Pedig csak annyit szerettünk volna, hogy a debreceniek dönthessenek: akarnak-e vízszennyező akkumulátorgyárat városuk határába. De a választási bizottság a titkolózó városvezetés és a kínai cég oldalára állt a debreceniekkel szemben” 

– írja. 

A Momentum nemcsak a népszavazási kérdés ügyében lebbez fel, de a környezethasználati engedélyt is megtámadják bírósági úton. „A Momentum álláspontja világos: nem akarunk vízmérgező akkumulátorgyárakat Magyarországon!” – írja. 

A CATL 320 milliárd forintos állami támogatásból épít gyárat Debrecenben, és simán megkapta a környezetvédelmi engedélyt is, pedig a vízigényéről szóló tanulmány nyomtalanul eltűnt az internetről. Január 20-án egy lakossági fórum botrányba fulladt a beruházás miatt, ami nagyon fontos a kormánynak. A tiltakozókat a közmédiában „áldebreceninek” nevezték, pedig 11 ezren írták alá a gyár elleni petíciót.

Aggodalomra persze semmi ok, hiszen Debrecenben működik egy környezetvédelmi szervezet, igaz, ők az akkumulátorgyárban nem látnak rizikót, viszont a tagjai szeretnek csikósjelmezben mászkálni, vezetőjük a fideszes alpolgármester, és eddig legalább 130 millió adóforintot kaptak az önkormányzattól.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk