Nem lesz tanítás pénteken a Kőbányai Szent László Gimnáziumban a tanárok polgári engedetlensége miatt

  • narancs.hu
  • 2022. december 1.

Belpol

Csütörtökön 37 tanár folytatott polgári engedetlenséget, péntekre 60-an jelezték, így a szakórák ellátása ellehetetlenül.

Csütörtökön 37 tanár folytatott polgári engedetlenséget a Kőbányai Szent László Gimnáziumban. Péntekre 60-an jelezték ugyanezt a szándékukat, így a szakórák ellátása ellehetetlenült, ezért a pénteki napra az intézményvezető tanítás nélküli munkanapot rendelt el.

A Vörösmarty Gimnáziumban kétnapos rendkívüli szünetet tartanak december 1-én és 2-án . "Tisztelt Szülők! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a tantestületünk 90 százaléka megtagadta a mai és a holnapi napon a munka felvételét, mert elfogadhatatlannak tartja Törökné Pethő Erzsébet kollégánk munkaviszonyának megszüntetését" – írta a Vörösmarty Mihály Gimnázium tantestülete a szülőknek küldött levelében.

Rendkívüli szünetet tartottak ma a Karinthy Gimnáziumban is, ahonnan 6 tanárt rúgtak ki szerdán.

A Kőbányai Szent László Gimnázium az elsők között kezdett polgári engedetlenségi akciókba idén februárban, miután a kormány rendeletben korlátozta a sztrájkjogot.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk