Nem szűnik a háborúskodás Lázár árnyékában

Belpol

Az összecsapás nem maradt el, de minden maradt a régiben Hódmezővásárhelyen.

A kétharmados Fidesz többség nem akadályozta meg hétfő délben Hódmezővásárhelyen a rendkívüli közgyűlést – ahogy erre számítani lehetett -, de nagy többséggel elvetette a vele szemben álló polgármester előterjesztését.

Ahogy arról beszámoltunk, Márki-Zay Péter független hódmezővásárhelyi polgármester egyetlen napirendi pont megtárgyalására rendkívüli képviselő-testületi ülést hívott össze hétfő déli egy órára.

A városvezető annak a rendeletnek a visszavonását szorgalmazta, amely idén októbertől jövő októberig ingyenesen biztosítja a Hódmezővásárhelyi Vízilabda Sport Club, a Hódmezővásárhelyi Leány kézilabda Club, a Hódmezővásárhelyi Futball Club és a Vásárhelyi Kosársuli számára a sportlétesítmények használatát.

Márki-Zay Péter

Márki-Zay Péter

 

 

Ahogy korábban Márki-Zay a Narancs.hu-nak elmondta, a fideszes képviselők által korábban elfogadott önkormányzati határozat igazságtalan a csongrádi megyei jogú városban a nem látványsportokban érintett egyesület számára, ráadásul az ingyenes használat évente 40 millió forintot vesz ki a város költségvetéséből.

A hétfői rendkívüli ülésen az álláspontok semmit sem közeledtek egymáshoz. Márki-Zay ismét elmondta, hogy mióta Lázár János nem miniszter, azóta kevesebb tao-támogatás érkezik a városba, és az érkező pénzek egy részét, aligha véletlenül, Hódmezővásárhelyről Makóra irányítják. A Fidesz azzal vágott vissza, hogy a polgármester Lázárt okolja a tao-ért, holott ő országgyűlési képviselő, itt pedig városi pénzügyeket kell kezelni. Más azt ajánlotta neki, tao-ügybe kopogtasson szegedi cégeknél, Botka Lászlóval úgy is jóban van.

Végül, fél órás vitát követően, nagy többséggel, 10-3 arányban leszavazták a polgármester előterjesztését. Így marad a mostani rendszer érvényben jövő októberig.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?