Németh Szilárd csepeli fideszesekkel fotózkodott, de valaki lemaradt a képről

Belpol

Az utóbbi hónapok történéseinek fényében talán nem meglepő, hogy nem szerepel rajta az illető.

Ahogy azt korábban lapunk is több cikkben megírta, Németh Szilárd és Borbély Lénárd, Csepel korábbi és jelenlegi fideszes polgármestere, régi harcostársak között megromlott a viszony. A szintén e témában publikáló 24.hu cikke szerint ennek az az oka, hogy a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára továbbra is „főnökként” próbálta irányítani a kerület ügyeit, de Borbély egyre kevésbé fogadta el az utasításokat tőle. Ezért Németh olyannyira eltávolodott a „korábbi csepeli csapatától”, hogy mára lényegében megszűnt a kommunikáció a két oldal között, írta a portál. 

Erre ma Németh Szilárd képet posztolt a Facebookon, ahol csepeli önkormányzati képviselőkkel pózol a Kozma István Magyar Birkozó Akadémia (KIMBA) egyik festménye előtt. 

A képen a Fidesz helyi képviselői láthatók; arcról nehéz pontosan megállapítani, ki kicsoda, mivel mindenki maszkot visel, de a képen Czibulyáné Szonday Szilvia, Bercsik Károly, Zupkó János és Balogh Ernő meg van jelölve.

Németh Szilárd ezek szerint közeledik a „csepeli csapathoz”, viszont Borbély Lénárd nem szerepel a képen. 

A két fideszes erős ember rossz viszonya azért érdekes különösen, mert Németh a kerület egyik legnagyobb ingatlantulajdonosa lett még a múlt év végén, ugyanis az általa tulajdonolt KIMBA megvásárolta a Csepel SC Alapítványt, így több sporttelepet, illetve egy 12 ezer férőhelyes stadiont is. Borbély Lénárd még decemberben azt mondta a Magyar Narancsnak, hogy az adásvétel az ő tudta nélkül történt, és nem ismeri Németh Szilárd terveit. Múlt héten a 24.hu-nak azt közölte a polgármester, hogy hiába küldtek kérdéseket az alapítványnak, nem kapott választ az önkormányzat. Márpedig a területre vonatkozóan 2020 végéig változtatási tilalom volt elrendelve, ami azt jelenti, hogy nem lehet értéknövelő beruházást megvalósítani az egyébként ramaty állapotban lévő sportkomplexumban. Borbély pedig a fejlesztések ismeretének hiányában nem tervezte ezt feloldani, hiszen korábban azért kampányolt (Németh Szilárddal együtt is), hogy csak sportcélú fejlesztés valósulhasson meg a területen. Amennyiben a felek nem békülnek ki és egyeznek meg, úgy csak akkor építhető be a terület, ha a kormány kiemelt beruházásnak nyilvánítja.

Fideszes turné

Elképzelhető, hogy Németh Szilárd az utóbbi lehetőséggel számol, ugyanis az elmúlt hetekben több befolyásos kormányzati politikussal és egyéb állami vezető tisztségviselővel, polgármesterrel is egyeztetett. Így például

is találkozott. 

 

 

Figyelmébe ajánljuk