Ókovács Szilveszter maradt a Magyar Állami Operaház főigazgatója

  • narancs.hu
  • 2023. május 26.

Belpol

Nem ez volt a papírforma.

Az utolsó pillanatra időzített bejelentéssel pénteken újabb öt évre a jelenleg is regnáló Ókovács Szilvesztert nevezte ki a Magyar Állami Operaház főigazgatójának Csák János – írja a Népszava. Döntéséről a kulturális miniszter Facebook-posztban számolt be.

A Népszava szerint

az, hogy Ókovács Szilveszter maradhat a posztján, két okból is kelthet némi meglepetést.

Az egyik, hogy az őszi pályázati fordulót a túl kevés, szám szerint hét jelöltre hivatkozva megismételték, ami azt sugallta, hogy Csák János változást akar. A másik az, amit az Index szellőztetett meg, vagyis hogy a szakmai bizottság a pályázók közül nem Ókovács Szilvesztert, hanem egyhangú szavazattal Kesselyák Gergely karmestert, illetve  Miklósa Erika operaénekest és Vadász Dániel kulturális menedzsert javasolta a főigazgató tisztségre. 

Az Ókovács-éráról ebben a cikkben írtunk részletesen.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk