Orbán a Twitteren kommentálta a lengyelországi rakétabecsapódást

  • narancs.hu
  • 2022. november 16.

Belpol

Arról írt, hogy Magyarország kitart Lengyelország mellett. 

A Twitteren szólalt meg Orbán Viktor a lengyelországi Przewodow-ban történt rakétabecsapódással kapcsolatban. 

A magyar miniszterelnök a Facebook-oldalára kedd este csak a Védelmi Tanács összehívásáról, szerda reggel pedig a kormányülésről posztolt, utóbbihoz csak annyi további megjegyzést fűzött, hogy "higgadtságra van most szükség". Szerda délelőtt egy semmitmondó videót is közzétett a kormányülésről. 

A Twitteren ugyanakkor angolul kommentálta az eseményeket. Itt azt írta: 

"Nyugodt és alapos vizsgálatra van szükség a Przewodow-ban történt robbanásokkal kapcsolatban. Egy dolog biztos: Magyarország szilárdan kitart Lengyelország mellett. Tegnap este kifejeztem a teljes támogatásomat Morwiecki miniszterelnök úrnak."

Mint arról beszámoltunk, kedden két ember meghalt Lengyelországban, amikor az ukrán határhoz közeli Przewodów városban rakéta csapódott egy gabonaszárítóba. Bár elsőre mindenki azt hitte, hogy orosz rakétákról volt szó, a világ vezetői óvatosan fogalmaztak, szerdán pedig Joe Biden amerikai elnök arról beszélt, hogy nem valószínű, hogy Oroszországból indult a rakéta. Amerikai információk szerint a Lengyelországban becsapódott rakétát az ukrán erők lőhették ki egy beérkező, az ukrán elektromos infrastruktúrát tönkretenni célzó orosz rakétára. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk