Összehívnák a Honvédelmi Bizottságot „a Fidesz-rendezvényen egyenruhában parádézó tábornokok" miatt
OV_katonaUk_FB.jpg

Összehívnák a Honvédelmi Bizottságot „a Fidesz-rendezvényen egyenruhában parádézó tábornokok" miatt

  • narancs.hu
  • 2020. február 18.

Belpol

Törvénysértő lehetett, hogy a főtisztek megjelentek Orbán Viktor évértékelőjén. A Honvédelmi Minisztérium nem árulja el, ki adott engedélyt a katonáknak arra, hogy megjelenjenek a fideszes eseményen.

A Demokratikus Koalíció kezdeményezni fogja a Honvédelmi Bizottság azonnali összehívását, és írásbeli kérdéssel fordul a miniszterhez, hogy kiderüljön: ki adott engedélyt arra, hogy a Magyar Honvédség tábornokai az egyenruhát meggyalázva egy pártrendezvényen parádézzanak, áll a DK közleményében.

A Havril András, Deák János és Fodor Lajos volt vezérkari főnökök, valamint Böröndi Gábor, Mihócza Zoltán és Korom Ferenc tábornokok a Fidesz pártalapítványának rendezvényére katonai egyenruhájukban hallgatták végig a miniszterelnök évértékelőjét. Ez pedig törvénysértő lehet, mert a katonák nem látogathatnak pártrendezvényeket, ezt még az Alkotmány is megtiltja. A DK szerint a tisztek szégyent hoztak magukra és méltatlanná váltak hivatásukra.

A Népszava szerette volna megtudni, ki adott engedélyt a főtiszteknek arra, hogy elmenjenek a vasárnapi évértékelőre, de a Honvédelmi Minisztérium nem reagált a lap megkeresésére.

Figyelmébe ajánljuk