Párbeszéd: Schiffer a szélsőjobb pénzén gyarapodik

  • narancs.hu
  • 2023. október 25.

Belpol

Berki Sándor szerint az ügyvéd hiteltelen, mert azt a politikát segíti, amely ellen korábban küzdött.

A hiteltelenségről szól az a szerdai hír, amely szerint Schiffer András ügyvédi irodája dolgozik a Mi Hazánk országgyűlési frakciójának – ezen tűnődik Berki Sándor (Párbeszéd–Zöldek) a Facebookon.

Az ellenzéki országgyűlési képviselő azért csalódott a Blikkben megjelent hírt olvasva, mert Schiffert a magyar zöldpolitika meghatározó alakjának ismerte meg, a Lehet Más a Politika vezetőjének, aki a fenntarthatóbb és igazságosabb Magyarországért harcolt. Miután visszavonult a politikától, továbbra is szerepelt a nyilvánosságban, hetente lehetett találkozni az ellenzéket bíráló véleményével. Ezért tartja visszásnak Berki, hogy – mint most kiderült – az egykori politikus irodája, mi több, maga Schiffer András is dolgozott a Mi Hazánk-frakciónak.

Berki emlékeztet, hogy az ügy főszereplője 2014-ben még az LMP társaelnökeként azt nevezte igazi kihívásnak, hogy megmutassák a csalódott embereknek, van más választás, mint a szélsőjobboldal. 

„Mi lett ebből a kihívásból? Látjuk, Schiffer András személyesen megbukott benne, védelmére szóljon, hogy más sem volt igazán sikerekben gazdag ebben a küzdelemben. De ebből még nem következik, hogy a szélsőjobboldaliak pénzén kell gyarapodni. Én hiszek a párbeszédben, és azon dolgozom, hogy ez az ország közös legyen, hogy a csalódott és elnyomott tömegek, a dolgozók és a munkások alternatívát kapjanak a dúrói vagy orbáni szélsőjobbal szemben. Úgy látjuk, hogy Schiffer András már nem. Ráadásul elkezdte annak a politikának a szekerét tolni, amely ellen egyszer ő maga is dolgozott. Hiteltelen” – írja Berki.

Ezzel a viselkedéssel szerinte az a baj, hogy Schiffer magával együtt a politikát is hiteltelenné teszi, mert a szavazók azt látják, az elithez tartozók bármit megtehetnek, az egykori antifasiszta ma aggályok nélkül dolgozhat a szélsőségeseknek.

A címlapkép forrása Berki Sándor Facebook-oldala

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk