Pénz nélkül maradt a hátrányos helyzetű gyerekeket segítő borsodi Ámbédkar Iskola is

  • narancs.hu
  • 2020. szeptember 1.

Belpol

Már tavaly szóltak nekik, hogy nem kapnak több pénzt az Emmitől.

Mint arról beszámoltunk, az elmúlt napokban kiderült, hogy

A Népszava most arról ír, hogy a borsodi Sajókazáról indult, de ma már Miskolcon működő, szintén hátrányos helyzetű diákokat tanító Dr. Ámbédkar Iskolától is megvonták a teljes támogatást, amely eddig is csak mindössze 30 millió forint volt.

A lap azt írja, hogy Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériuma köznevelési államtitkára már tavaly értésükre adta, hogy az Ámbédkar idén egyáltalán nem számíthat kiegészítő támogatásra, ezért az iskola technikummá akart alakulnu, hogy az Innovációs és Technológiai Minisztériumból kaphasson támogatást.

Orsós János, az intézmény alapító-vezetője azt mondta, erről Palkovics László miniszterrel is megállapodtak, az átalakulás is megtörtént, de egy jogszabályi módosításra is szükség lett volna, ami azonban elmaradt, így az iskola az ITM-től sem kaphat pénzt.

Az intézmény pénze a lap beszámolója szerint csak néhány hónapra elegendő, Orsós János és kollégái abban reménykednek, hogy a kormányzatnak sikerül valamilyen gyors megoldást találnia.

Az Orsós Jánossal korábban az iskoláról készített interjúnkat itt olvashatják!

„Kiléptünk a gettóból" - Orsós János, a Dr. Ámbédkar Iskola alapítója

Dokumentumfilm készült arról a borsodi gimnáziumról, amely a legreménytelenebb helyzetű gyerekeknek próbál lehetőséget biztosítani. Az iskola múltjáról, sikereiről és gondjairól ennek apropóján az egyik alapítót kérdeztük. Magyar Narancs: Második esély iskolaként definiáljátok a sajókazai Dr. Ámbédkar Iskolát, hangsúlyozva, hogy azok a gyerekek, akik oda járnak, jórészt nem kapták meg az első esélyt sem.

Figyelmébe ajánljuk