Egy éve zárták be a Népszabadságot

  • narancs.hu
  • 2017. október 8.

Belpol

A volt munkatársak megemlékezést tartottak.

Napra pontosan egy éve jelent meg utoljára a Népszabadság, az évforduló alkalmából ma 11 órakor összegyűltek a volt népszabisok a Pozsonyi út 5. szám előtt, ahol a 2013-ban elhunyt egykori kollégájuk, Bächer Iván emlékére ültetett fa áll.

Mi ezzel a tavalyi cikkünkkel emlékezünk a Népszabadságra.

Semmi sem drága

Október elején brutális módszerekkel szüntették be a Népszabadság kiadását. Az osztrák tulajdonos gazdasági okokra hivatkozott, ám a körülmények egyértelműen politikai döntésre utaltak. Magyarország egyik legnagyobb kiadója hamarosan a kormányfőhöz egészen közel kerülhet, ám a Népszabadság bedőlésének felelőseit nem csupán Orbán Viktor közelében kell keresni.

A fideszes médiabirodalom azóta is minden területen gőzerővel épül, vidéken sem a rádiókat, sem az újságokat nem kímélik. A megyei napilapok letarolásáról ebben a cikkünkben írtunk.

Lassú elsötétítés – Kik nyírták ki a vidéki napilapokat?

Összesen 12 megyei napilap került októberben Mészáros Lőrinc közelébe. Szerkesztők és újságírók mondják el, milyen volt belülről a kormánypárti térfoglalás, és milyen okok vezettek addig, hogy a megyei sajtó mára nem a helyi hatalom kontrollja, hanem a barátja lett.

Figyelmébe ajánljuk