Schadl György édesanyja kicsivel nyugdíj előtt lett két felszámolócég tulajdonosa

  • narancs.hu
  • 2023. június 28.

Belpol

A cégnyilvántartásban nem a leánykori nevét használta, ezért nem derülhetett ki eddig a családi érdekeltség.

Épp az egyik állami felszámolói pályázat leadási határidejének napján jött létre Schadl György édesanyjának felszámoló cége és a fia érdekeltségében álló városmajori irodaházba jegyezték azt be – írja a 24.hu. Az újság kiemelte, hogy eddig nem volt egyértelmű a kettejük közti kapcsolat, mivel a 64 éves nő nem a leánykori nevét használja a cégnyilvántartásban, ahol Hazai Edit Rozália néven fut. Csak a földhivatali adatokból derül ki, hogy a leánykori neve Pozsár Edit Rozália, véltlenül ugyanez a neve Schadl György édesanyjának is.

További érdekesség, hogy Hazainak/Pozsárnak 2020 előtt nem volt semmilyen cége, aztán gyorsan részesedést szerzett két felszámoló cégben is:  a Schadlékhoz köthető irodaházba bejegyzett ProTrust Reorganizáció Felszámoló és Befektetési Kft.-ben és a Paladino Felszámoló Kft.-ben is ötven százalékos tulajdonrésze lett.

Utóbbi cég társasági szerződését az a Garabits Márton ügyvéd jegyezte ellen, aki Schadl céges ügyeiben is eljárt, Őt csak „Marciként” emleget a végrehajtók volt elnöke a nyomozati dokumentumokban, illetve naplójában is hivatkozik rá: „Garabits Marcinak 2m Ft vinni + paladino, protrust aláíratva + 66 mFt”.

Azt eddig is lehetett tudni, hogy a két éve újraosztott felszámolói piacot átvevő cégek jelentős része főleg a Fideszhez kötődik, de az újság most arra is rámutatott, hogy az új cégek a felszámolói pályázatok leadási határideje előtt hetekkel vagy napokkal hozták létre. Ezek közül is kiugró Schadl édesanyjának egyik cége, a ProTrust Reorganizáció Felszámoló és Befektetési Kft.-t konkrétan a leadási határidő napján alapították, a cégbírósági bejegyzés pedig már ezután egy hónappal jött össze.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk