Soros, Brüsszel, dollárbaloldal – így reagált a kormány a lesújtó korrupciós jelentésre

  • narancs.hu
  • 2023. január 31.

Belpol

A Transparency International jelentése szerint az EU-ban nálunk a legnagyobb a korrupció szintje, de a kormány visszavágott. 

Mint arról beszámoltunk, a Transparency International idei jelentésében Magyarország ismét egy ponttal kevesebbet kapott, ezzel pedig minden más európai uniós tagállamnál rosszabb értékelést kapott a szervezet korrupcióérzékelési indexén. A Transparency International valójában nem a korrupciót méri, hanem azt, hogy mennyire érzik az országot korruptnak, de ezúttal Magyarországnál a korábban szintén sereghajtó Románia és Bulgária is valamivel jobb értékelést kapott. 

A jelentéssel kapcsolatban a Telex megkereste a Miniszterelnökség sajtóosztályát, hogy mi a véleményük a világrangsorról és Magyarország helyezéséről, a Kormányzati Tájékoztatási Központ pedig az alábbi választ adta:

„Érdekes, hogy a Transparency International sem a brüsszeli bürokráciát, sem az Európai Parlamentet nem vizsgálta, ők lemaradtak a listáról. A Transparency International ahhoz a Soros-hálózathoz tartozó szervezet, amely a dollárbaloldal korrupciós botrányában és a brüsszeli korrupciós botrányban is nyakig benne van. Ez a hálózat pénzeli a hazai és a nemzetközi baloldal kampányát és szolgálja azt minden hazug jelentésével.”

A Telex megjegyzi, a nemrég felállított Integritás Hatóság Korrupcióellenes Munkacsoportjának egyébként a Transparency International Magyarország jogi igazgatója is tagja

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk