Távozik a MÁV-HÉV vezérigazgatója

  • narancs.hu
  • 2024. október 10.

Belpol

Sajtóértesülések szerint Nagy Gábor leváltásának hátterében a jártritkításról szóló tervek kiszivárgása áll.

Elbocsátotta a fenntartó Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) a fővárosi agglomeráció elővárosi vonatait működtető MÁV-HÉV Zrt. vezérigazgatóját, Nagy Gábort – tudta meg a Telex.

A lap értesüléseit a MÁV csütörtök délután kiadott közleménye is megerősítette: „A mai nappal távozik posztjáról Nagy Gábor, a MÁV-HÉV Zrt. vezérigazgatója, akinek helyét Pál László veszi át. Pál László tapasztalt kötöttpályás szakember, aki a HÉV-et is jól ismeri, hiszen a közszolgáltató vállalat egykori, állami tulajdonba való visszakerülését követően ő volt annak első vezérigazgatója és közel két esztendőn keresztül irányította már a társaságot. A közös megegyezéssel történő vezetőváltás része annak az integrációs folyamatnak, amely során egyesül a MÁV-START, A Volánbusz és a MÁV-HÉV, hogy a jövő év elejétől immár MÁV Személyszállítási Zrt.-ként folytassa tevékenységét.”

A Telex úgy tudja, Nagy Gábor eltávolításának hátterében az a sajtónak kiszivárgott dokumentum áll, ami a HÉV-vonalakon járat- és/vagy kapacitáscsökkentést írt elő. A tervekről szóló hírek megjelenése után Karácsony Gergely főpolgármester és Vitézy Dávid fővárosi képviselő is nekirontott a minisztériumot vezető Lázár Jánosnak, aki egy rendkívül agresszív válaszban cáfolta az értesülést.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk