Tényleg Dobrev Klára a DK miniszterelnök-jelöltje

  • Narancs.hu/MTI
  • 2021. május 2.

Belpol

Bejelentette, indul az előválasztáson.

„Hivatalos! A DK miniszterelnök-jelöltjeként indulok az őszi ellenzéki előválasztáson” – tette közzé Dobrev Klára európai parlamenti képviselő vasárnap délután a Facebookon

Pártja így írt róla:  „Anyák napján bemutatjuk az embert, aki az elmúlt időszakban megtett 4320 kilométert, felkeresett 39 települést, beszélgetett 71 emberrel és meghallgatott több száz problémát, hogy bemutassa nekünk a Kevesek Magyarországát.” 

A 24.hu arra emlékeztet, hogy eddig Márki-Zay Péter (Mindenki Magyarországa Mozgalom), Jakab Péter (Jobbik), Fekete-Győr András (Momentum) jelezte, hogy indul az előválasztáson, de számítani lehet Karácsony Gergely főpolgármester részvételére is.

Október 10-e után derül ki, hogy melyikük lesz az ellenzék miniszterelnök-jelöltje.

Török Gábor a lapunknak adott interjúban azt mondta, a Fidesz számára az lenne a lehető legjobb, ha Dobrev Klára nyerne.

„Az reális, hogy Dobrev Klára győzelme lenne a legjobb a Fidesznek, az ő jelöltsége hozná a legnehezebb helyzetbe az ellenzéki együttműködést. Veszélybe kerülhetne a jobbikos és momentumos szavazók elkötelezettsége, azt pedig nehezen tudom elképzelni, hogy Dobrev Klára jelentős számban vonzana be új szavazókat” – nyilatkozta a politikai elemző.

 

 

A Fidesz kommunikációs igazgatója, Hollik István vasárnap az MTI-nek videonyilatkozatot juttatott el, amelyben arról beszél, hogy az ellenzéki előválasztás színjáték, amelynek a forgatókönyvét Gyurcsány Ferenc már régen megírta, és a szerepeket is kiosztotta.

A kormánypárti politikus szerint a „napnál is világosabb, hogy a baloldalnak esze ágában sincs valójában a választóira bízni a döntést”. Hollik úgy látja, mindegy, hogy Gyurcsány Ferenc kire osztotta a miniszterelnök-jelölt szerepét, „az ugyanúgy báb lesz a kezében, mint 2002 után Medgyessy Péter, akit akkor váltott le, amikor éppen hatalmi érdeke azt szolgálta”.

Arról, hogy az ellenzéki pártok hogyan képzelik el az országos előválasztást, legutóbb ebben a cikkben írtunk:

Figyelmébe ajánljuk