Úgy tűnik, Semjén és Harrach családi nyaralása volt a KDNP szentpétervári hivatalos látogatása
DKRCS20180321025_top_story_lead.jpg

Úgy tűnik, Semjén és Harrach családi nyaralása volt a KDNP szentpétervári hivatalos látogatása

  • narancs.hu
  • 2019. június 25.

Belpol

Semjén Zsolt, Semjén Zsoltné, Harrach Péter és Harrach Péterné is a főkonzulátus szervezésében ismerkedett a szentpétervári luxussal.

KDNP vezetésének hétévégi, hivatalos oroszországi látogatásának részleteiről számol be a 444, és ez alapján az esemény inkább tűnik családi nyaralásnak.

Semjén Zsolt és Harrach Péter csütörtökön Moszkvába ment, ahol helyi egyházi vezetőkkel találkoztak, majd Szentpétervárra utaztak. Az ötfős delegáció tagja volt Semjénné Menus Erzsébet Gabriella, Harrach Péterné Nagy Csilla, és Ujvári Sándor is. A lap szerint Szentpéterváron kaptak fejenként 10 ezer rubelt (45 ezer forint) a főkonzultól. A városban a főkonzulátus kisbusza szállította a delegációt, a KDNP-s politikusok és feleségeik pedig a Corinthia luxushotelben szálltak meg, ahol 23 950 rubel (107 ezer forint), és 66 450 rubel (299 ezer forint) között lehet kétágyas szobához jutni.

Szentpéterváron mindössze egy 45 perig tartott a hivatalos program (Putyin-párti politikusokkal egyeztetett Semjén és Harrach). Utána a KDNP-s vezetők és feleségeik megnézték az Ermitrázs Múzeumot, majd a vadásztrófeákkal díszített Ohotyicsnij Klubban volt a vacsora, melyet szintén a főkonzulátus szervezett. Szombaton Carszkoje Szelot, a cári család egykori nyári rezidenciáját látogatták meg a kormánypárti politikuscsaládok, ebéd, a Nyári Palota megtekintése, sétahajózás természetesen főkonzuli segítséggel. Szombaton és vasárnap sem volt hivatalos program, csak turistáskodás: a kazanyi székesegyház és a Véren Megváltó Székesegyház megtekintése, majd ki a reptérre a főkonzulátus kisbuszával.

A KDNP sajtóosztálya szerint a feleségek útját „magánemberként, saját maguk fizették”.

Figyelmébe ajánljuk