Újabb tabló készült pályaelhagyó pedagógusok arcképével

  • narancs.hu
  • 2023. július 2.

Belpol

Palya Tamás, aki maga is rajta van a tablón, a Facebookon a kép mellé annyit írt „Szomorú”.

budakalászi iskola pályaelhagyó tanárainak tablója után elkészült a kölcseys tanárok tablója – írta a Telexnek Palya Tamás, a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium egykori tanára, akit akit azért rúgtak ki, mert polgári engedetlenségben vett részt. Vele együtt szerepel a tabló felső sorában Molnár Barbara, Ocskó Emese, Sallai Katalin és Törley Katalin, őket szintén azért bocsátották el, mert többször is felszólaltak az oktatás problémái ellen. A tabló alsó sorában további tizenegy tanár fotója látható, ők felmondtak, ezért nekik is a 2022/2023-as volt az utolsó tanév a Kölcseyben.

Palya Tamás a tablót a Facebookon is megosztotta, a kép mellé annyit írt „Szomorú”.

A pedagógusok státusztörvényét június 16-án rendkívüli ülésen tárgyalta az Országgyűlés, több mint 18 órán át tartott a vita. A kulturális bizottság fideszes többsége pár nappal később, június 22-én már elfogadta a törvényjavaslat végső verzióját, de az utolsó, döntő szót az Országgyűlés mondja ki. Az ellenzéki pártok több mint negyven módosító javaslatot nyújtottak be a javaslathoz, de ezeket egytől egyig leszavazták a bizottság kormánypárti tagjai.

A Belügyminisztérium március 2-án tette közzé a kormány honlapján a pedagógusok és a diákok által bosszútörvénynek nevezett státusztörvény tervezetét. A státusztörvény leglényegesebb pontja, hogy a jövőben megszűnne a közalkalmazotti jogviszony, ehelyett a kormány köznevelési foglalkoztatotti jogviszonyt akar bevezetni.

Az ahang.hu-n vasárnap estig 4997 pedagógus jelezte, hogy ha elfogadják a státusztörvényt, beadja a felmondását.

A törvény ellen tüntető diákokat, tanárokat, szimpatizánsokat ebben a képriportunkban szólaltattunk meg, a  törvényjavaslat részleteiről pedig ebben a cikkünkben írtunk:

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk