Ujhelyi István: Egy éve nem fizet a kórházi beszállítóknak a kormány

  • narancs.hu
  • 2023. október 15.

Belpol

A szocialista EP-képviselő szerint a Vodafone-ra szánt pénz töredékéből rendezni lehetne az adósságot.

„Tény, hogy a magyar állam – vagyis a kétharmados, korlátlan döntési lehetőséggel bíró magyar kormány - által működtetett egészségügyi intézmények nagyjából egy éve nem fizetnek már a beszállítócégeknek; a felhalmozódott adósság összege már eléri a rekordnak számító százmilliárd forintot” – írja heti nyílt levelében Ujhelyi István EP-képviselő. Hozzáteszi: „Hogy mindenki értse: azoknak a cégeknek nem fizetik ki a számláit az állami kórházak, amelyek a mindennapi működéshez, a gyógyításhoz, a műtétekhez, vagyis a magyar emberek életének megmentéséhez szükséges eszközöket hozzák.”

Az, hogy a kórházak adósságot halmoznak fel, nem új probléma. Ujhelyi szerint ez a rendszer alkalmatlanságát jelzi. „Megint az a kérdés, hogy a korlátlan hatalommal és lehetőségekkel bíró »nemzeti« kormány mit tart fontosnak.” 

Ujhelyi István szerint a Vodafon felvásárlási árának töredéséből rendezni lehetne az adósságot, és akkor nem kellene azon aggódni: mikor dőlnek be és állnak le a beszállítók, ezzel veszélybe sodorva az ellátásbiztonságot.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk