Ungár Péter a homoszexualitásról: érintett vagyok
UngarPeter1739v_top_story_lead.jpg

Ungár Péter a homoszexualitásról: érintett vagyok

  • narancs.hu
  • 2019. április 25.

Belpol

De nem határozza meg az LMP-s képviselő politikai identitását.

A Magyar Hang pénteken megjelenő száma hosszú interjút közöl Ungár Péterrel, az LMP parlamenti képviselőjével.

Az interjú mintegy kétharmada a homoszexualitásról szól annak kapcsán, hogy múlt  héten a melegjogokról vitázott Dúró Dórával a HírTv képernyőjén.

Ungár azt mondja az interjúban, azért ő ült le vitatkozni, mert

„Személyes érintettségem van az üggyel kapcsolatban“

és azt is hozzáteszi, nem szeretné, hogy ez határozza meg a politikai identitását.

„- Most akkor nyíltan kimondta, hogy meleg?

Szerintem mindenki értette az előző mondatból, hogy mi mit jelent.“

Ungár a Prideról is beszél, szerinte a társadalom 5 százalékát kitevő embereknek joguk van elmondani, hogy egyenlő részt kívánnak a magyar állam szolgáltatásaiból, de az LMP képviselőjének az már ellenszenves, hogy különböző multi cégek marketingcélokra használják a felvonulást.

A Fidesz családpolitikája idejétmúlt ideákat akar megvédeni Ungár szerint „A házasság intézménye és az élethosszig tartó monogámia már nem felel meg a gazdasági elvárásoknak és a társadalom jelenlegi állapotának. Az elmúlt években a gyermekek több mint 40 százaléka házasságon kívül született.“

Ezzel kapcsolatban felmerül az LMP Jobbikkal való kapcsolata is, amiről azt mondja, hogy van még a Jobbikban néhány számára is elfogadhatatlan politikus, de többeket viszont kifejezetten értékes politikusnak tart.

Frissítés: a 24.hu rákérdezett Ungárnál, hogy az interjúban coming outolt-e, amire a politikus azt válaszolta: Igen, meleg vagyok.

Figyelmébe ajánljuk

A pénztelenség segíthet a Homokhátságon

Lényegében elkaszálta a kormány a Homokhátság, pontosabban a Duna-Tisza-köze vízpótlási projektjeit. Egy határozatban a leghátulra sorolták a beruházást, így aligha lesz esély arra, hogy megvalósuljon. Elsőre rossz hírnek tűnik ez, valójában ennél jobb nem is történhetett volna a térséggel.