Varga Judit visszaszólt Hamiltonnak: cipész, kaptafa

  • narancs.hu
  • 2021.07.29 20:59

Belpol

Az igazságügyi miniszter a KRESZ-vizsgát is szóba hozta.

„Sajnálattal láttam, hogy ma Lewis Hamilton is csatlakozott a gyermekvédelmi törvényünket támadó nemzetközi fake news-gyártók táborához” – írja a Facebookon Varga Judit. Az igazságügyi miniszter a hétszeres Forma–1-világbajnoknak arra a megjegyzésére reagált, miszerint a magyar pedofiltörvény gyáva, félrevezető és elfogadhatatlan. A Magyar Nagydíjra érkező versenyző szerint „mindenki megérdemli, hogy önmaga legyen, függetlenül attól, hogy kit szeret vagy hogyan azonosítja magát. ”

„A magyar gyermekek védelme a magyar szülőkre tartozik és nem külföldi autóversenyzőkre. Jómagam a KRESZ-vizsgára nem a sajtóból készültem, hanem tankönyvekből.  Javaslom Lewis Hamiltonnak is, hogy mielőtt butaságokat állít, olvassa el a magyar gyermekvédelmi törvényt. A cipész maradjon a kaptafánál, a FORMA 1-es pilóta pedig az autóversenyzésnél. Sok sikert a Hungaroringen!” – így szól Varga Judit üzenete. 

A jogszabályról nem csak Forma–1-es autóversenyző állítja, hogy gond van vele, hanem például szociológus is:

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Neked ajánljuk