Völner Pál lemondott a Mahosz elnöki pozíciójáról is

  • narancs.hu
  • 2021. december 16.

Belpol

Magától nyújtotta be a lemondását, nem a Mahosz kérte erre.

Már nem Völner Pál a Magyar Hajózási Országos Szövetség (Mahosz) elnöke, ugyanis a korrupciógyanúba keveredett fideszes politikus nemcsak igazságügyi államtitkár posztjáról mondott le, hanem a Mahosz éléről is távozott, tudta meg a 444.hu szövetségi forrástól.

Ahogy azt a lap megjegyzi, Völner magától nyújtotta be írásban a lemondását, nem a Mahosz kérte tőle. A lap forrása szerint a Mahosz nem sieti el az új elnök megválasztását. A Völner-ügy egyébként meglepetésként és kellemetlenül érte a szövetséget, ezért a jövőben elgondolkodnak azon, hogy ne politikus, hanem szakmabeli legyen az elnökük.

Mint írtják, Völner társadalmi elnök volt, tehát fizetést nem kapott. A szerepe leginkább reprezentatív volt, tehát ha volt egy hajós bál, akkor ő nyitotta meg. Ahogy a forrás megjegyezte, 2015-ös megválasztásakor főleg lobbizási erejében bíztak, hiszen korábban Völner közlekedési államtitkár is volt.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, a Legfőbb Ügyészség azt állítja: 2-5 millió forintonként, konkrét ügyekben nyújtott segítségért és általánosságban is, csak mert rendelkezésre állt – lényegében fizetésként – összesen 83 millió forintot vett fel Völner Pál igazságügyi államtitkár Schadl Györgytől, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől.

Szerdán a Központi Nyomozó Főügyészség tanúként hallgatta ki Völner Pált. Az ügyészség  hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt folytat nyomozást.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk