VSquare: A Rahimkulov család és Tiborcz István is megpróbálta megvenni a magyarországi Spart

  • narancs.hu
  • 2024. április 4.

Belpol

Osztrák üzleti források szerint a Rahimkulov család képviselői azt állították, a magyar állam is támogatja az ajánlatukat.

Több mint egy évvel ezelőtt a Rahimkulov család, nemrég pedig Tiborcz István próbálta megvenni a magyarországi Spart – írja üzleti forrásokra hivatkozva a VSquare hírlevele, amit a Telex szemlézett.

 

Mint ismert, a Spar még március elején nyújtott be panaszt az Európai Bizottsághoz a magyarországi kiskereskedelmi különadó miatt. A cég osztrák anyavállalatának vezetője, Hans Reisch később egy interjúban úgy nyilatkozott: „Viszonylag nyíltan azt mondták nekünk, hogy ha az állam részesedést szerezne a vállalatunkban, akkor sokkal könnyebb lenne a helyzet.” A kormány ezután először azt nyilatkozta, hogy alaptalan, hogy nyomást gyakorolnának a Sparra, később azonban Lázár János azt mondta, „a cég meg fogja fizetni az árát annak, amit az elmúlt napokban tett”, illetve Nagy Márton is dühbe jött.

A VSquare osztrák üzleti forrásra hivatkozva most azt írja: több mint egy évvel ezelőtt a Magyarországon élő, orosz származású Rahimkulov család képviselői megkeresték a Spar tulajdonosait egy vételi ajánlattal, amelyet állításuk szerint a magyar állam is támogatott. A Rahimkulov család legutóbb egyébként azzal került be a hírekbe, hogy kiderült, egyik gyerekük volt érintett a corvinusos vizsgabotrányban. A VSquare egy másik, magyarországi forrása szerint

a legutóbbi, Hans Reisch Spar-vezér által emlegetett vételi ajánlat mögött Tiborcz István, OrbánViktor veje állt.

A Rahimkulov család és Tiborcz István üzleteltek már egymással, így a VSquare szerint elképzelhető, hogy a Spar ügyében is együttműködnek, a Spar osztrák tulajdonosai mindkét ajánlatot visszautasították.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk