Zsidai Roy: Semmi közöm Orbán Ráhelhez

  • Keller-Alánt Ákos
  • 2016. szeptember 17.

Belpol

Miután tegnap megírtuk, hogy kommandósok rohanták le az Orbán Ráhel vendéglátós ismerősével vitában álló férfi lakását, a Zsidai-csoport közleményt juttatott el a Narancshoz. Szerintük a cégcsoport az elmúlt 34 év kemény munkája miatt sikeres, és ezért nyithattak öt éttermet Budapest legértékesebb területén, nem pedig azért, mert a miniszterelnök lánya egy évig náluk dolgozott.

Ahogyan arról tegnap beszámoltunk, pénteken fél egy körül öt kommandós szállta meg a Zsidai-csoport tulajdonában lévő Jamie’s étterem feletti lakást. A gépfegyveres rendőrök házkutatást tartottak a lakásban, mert úgy gondolták, az ott lakó Perjés Zoltánnak fegyvere lehet. Ahogy a cikkünkhöz csatolt rendőrségi indoklásból kiderült, a rendőrség egy feljelentés alapján megindított eljárás keretében ütött rajta a Zsidai Zoltán Royjal egy ideje már vitában álló Perjésen. A Szentháromság utcai házban lakók az étterem átalakítása és a ház tetejére épített két ipari légkondicionáló zaja miatt kerültek konfliktusba Zsidaiékkal (tegnapi írásunkban a berendezéseket pontatlanul szellőzőnek neveztük). A cégcsoport szerint ők a legmodernebb, Magyarországon egyedülálló technológiával szerelték fel az éttermet: a légkondicionáló hangszigetelt, és hangja a határérték alatt marad. Amikor a Narancs a házban járt, a két, szobányi méretű berendezés ha nem is nagyon hangosan, de jól hallhatóan és folyamatosan zúgott.

A BRFK végzése három okot sorolt fel a házkutatás indokaként. Eszerint Perjés még április 21-én megfenyegette az étterem építkezésén dolgozókat, és július végén egy Zsidai Zoltán Royt célkereszttel ábrázoló karikatúrát tett fel Facebook-oldalára. Ráadásul Zsidai úgy nyilatkozott a rendőrségen, hogy tudomása szerint Perjésnek valóban van fegyvere. Perjés az áprilisi szóváltást és a karikatúra feltöltésének tényét sem tagadta a Narancsnak, azt viszont elképesztőnek tartja, hogy ez a két esemény, illetve valakinek a vélelme elegendő egy fegyveres rajtaütés elrendeléséhez.
A Zsidai-csoport Narancshoz eljuttatott közleménye szerint a házkutatásra büntetőeljárás keretében került sor, miután egy kollégájuk és Zsidai Roy is feljelentést tettek Perjés ellen. A Narancs által közzétett rendőrségi irat szerint azonban nem Zsidai, hanem egy másik személy feljelentése alapján intézkedtek (mivel a feljelentő nem közszereplő, nevét kitakartuk). A cégcsoport állítja, bizonyítani tudják, hogy Perjés a fegyverével a kezében fenyegetőzött, ám a rendőrségi indoklás ilyet nem állít, és a házkutatás során sem találtak fegyvert.

Perjés szerint az akcióval egyértelműen a megfélemlítés és a nyomásgyakorlás volt a cél: Zsidai szeretné nyomott áron megszerezni a lakását, vagy legalább azt elérni, hogy senki ne zavarja meg az üzletét. A cégcsoport viszont arról tájékoztatta a Narancsot, hogy Perjés akarta eladni Zsidainak a lakást, és meg is állapodtak szóban: a Perjés által megadott vételárat Zsidai alku nélkül elfogadta. Zsidaiék szerint ráadásul Perjés többször elmondta, hogy a „pszichikai hadviselést” és rágalomhadjáratot azért folytatja, mert meg akarja Zsidait „kopasztani”. Zsidai Zoltán Roy azt is elmondta a Narancsnak, hogy nem csupán a rendőrségi iratban említett alkalommal történt fenyegetés; egy alkalommal az is előfordult, hogy Perjés miatt nem mert kimenni az utcára, így nem tudta gyerekeit hazavinni az óvodából.

A Zsidai-csoport közleményében kiemeli, hogy 1982 óta dolgozik a budai várban, azóta pedig több nemzetközileg elismert éttermet hozott létre a családi tulajdonban álló cégcsoport. A közlemény szerint sikereiket múltjuknak és szakmai teljesítményüknek köszönhetik. Orbán Ráhel egy évig dolgozott a cégcsoportnál, ám már több mint két éve nincs kapcsolatban a Zsidai-csoporttal, és sem neki, sem családi vagy egyéb üzleti kapcsolatainak nincs köze a cégcsoporthoz.

Figyelmébe ajánljuk