Gyanúsítottként hallgatták ki a karateedzőt

  • narancs.hu
  • 2024. július 29.

Bűn

A kisfiút megrúgó A. Tibort kiskorú veszélyeztetése miatt idézték be.

Kiskorú veszélyeztetése gyanújával, gyanúsítottként hallgatta ki hétfőn a rendőrség A. Tibort, azt a jászberényi karateedzőt, aki a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. által közzé tett kamerafelvétel tanúsága szerint a szolnoki kalandparkban kirúgta egy kisfiú lábát, aki a fejét is megütötte esés közben, aztán felhúzta a földről, és többször is arcon öntötte hideg vízzel.

A Magyar Nemzet értesülése szerint A. Tibor eddig külföldön nyaralt. A rendőrség hazautazása után, hétfőn gyanúsította meg.

A szolnoki kalandparkban történt eset főszereplője, aki negyven éve oktat kyokushin karatét, szövetségi kapitánya is volt a sportágnak – miután nyilvánosságra került a felvétel –, elnézést kért, lemondott sportvezetői tisztségéről. A karate szakszövetség is eljárást indított ellene, eltiltotta az edzések vezetésétől. Utóbb kiderült róla, korábban is durva volt a tanítványaival, a párkapcsolatában, több olyan ember is nyilatkozott, akit A. Tibor bántott, miközben négy évvel ezelőtt kitüntetést vehetett át Novák Katalin köztársasági elnöktől mint tehetséggondozó szakember.

A botrányról véleményt nyilvánított a miniszterelnök is, egy ügyvéd pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy bár az akkori hivatalos bejelentés alapján a rendőrség garázdaság gyanújával nyomoz, ami történt, az szerinte életveszélyt okozó testi sértés kísérlete.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk