Visszavonták a kisfiút felrúgó karateedző kiemelt tehetséggondozásért kapott díját

  • narancs.hu
  • 2024. július 24.

Bűn

A közlemény szerint mára világossá vált, hogy A. Tibor mindig is méltatlan volt a kitünetésre.

A Nemzeti Tehetség Központ visszavonta a jászberényi karateedző, A. Tibor „Bonis Bona–A nemzet tehetségeiért” díját. A közleményük szerintmára világossá vált, hogy az edző mindig is méltatlan volt erre a kitüntetésre, ezért a díjat a lehető legrövidebb időn belül, július 19-én visszavonták tőle.”

Hozzátették: „A Nemzeti Tehetség Központ Közhasznú Nonprofit Kft. határozottan elítéli a gyermekbántalmazás minden formáját és a magukat gyakran gyermekszeretőnek feltüntető aljas gyermekbàntalmázókat.” A Bonis Bona–A nemzet tehetségeiért nevű díjat 2013 tavaszán hozták létre azzal a céllal, hogy elismerjék a tehetséggondozásban kiemelkedő munkát végző magyarországi és határon túli magyar szakembereket. A kitüntetés 400 ezer forint összegű díjazással is együtt jár.

Július közepén előkerült egy felvétel, amin az látható, hogy egy férfi olyan erősen kirúgta egy gyerek lábát a szolnoki kalandparkban, hogy a kisfiú ráesett a fejére. A rúgást elszenvedő kisfiú anyja a videóból tudta meg, hogy mi történt a gyerekével. A férfi ellen garázdaság ügyében indult nyomozás, de azóta kezd összeállni egy ennél jóval súlyosabb történet is:  volt tanítványa és egykori barátnője közben azzal vádolja, hogy kapcsolatuk idején verte őt. A nő 19 éves volt, amikor összejött az edzővel. Elmondása szerint előfordult, hogy a férfi ököllel ütötte a fejét és a testét, egy alkalommal pedig a hajánál fogva cibálta ki az utcára. Egy másik nő a TV2-nek arccal és névvel arról beszélt, hogy a férfi 17 évvel ezelőtt megerőszakolta. Elmondása szerint a férfi nem csak erőszakoskodott vele, de lelkileg is terrorizálta. A karateedző az állításokat visszautasítja, és azt mondta, a rágalmazásért feljelentést tesz.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk