A rugalmas ütközésvédelem előnyei

  • Fizetett tartalom
  • 2022. május 3.

Élet + Mód

Az áruk és a dolgozók védelme minden vállalkozás működésében meghatározó fontosságú, így az ütközésvédő megléte már alapkövetelmény a nagyobb létesítményekben, viszont sok esetben nem a megfelelő ütközésgátló kerül telepítésre, ami a későbbiekben sok gondot okozhat.

A biztonsági felszerelés dilemmája 

Azokon a helyeken, ahol emberek és munkagépek (pl. targoncák) közlekednek polcok között, szűkebb folyosókon, ott nagy valószínűséggel napi rendszerességgel fordulnak elő kisebb koccanások, ezzel együtt pedig kisebb-nagyobb rongálódások. 

Mivel a fémből készült ütközésgátló megléte a jellemző ezekben az ipari/raktári környezetekben, ezért bár az ütközésvédő ellátja a funkcióját, mégis a balesetek gyakran végleges kárt tesznek, amelyek további költségekkel járnak.

Az ilyen kockázatok csökkentésére jelent meg a raktártechnika területén a rugalmas ütközésvédelem, amely számos előnnyel rendelkezik szemben más megoldásokkal. 

 
A modern ütközésvédelem előnyei

Még a fémnél is tartósabb!

Bár a vállalkozások nagy része a fémből készült ütközésvédőt részesíti előnyben (elsősorban a kedvezőbb árfekvés miatt), a rugalmas ütközésvédelem megjelenésével egy olyan alternatíva tört be a piacra, amely hosszú távon megbízhatóbb megoldást biztosít, megkönnyítve ezzel rengeteg raktár és létesítmény működését.

Elég csak a fém sérülékénységéből kiindulni, ami egy raktári környezetben még több veszélynek van kitéve, így a nemcsak a nagyobb becsapódások látszódnak meg rajta, hanem a karcok, szennyeződések is, amik következtében időszakos karbantartásra szorul.

A műanyag ütközésvédelem a telepítéstől kezdve egy költséghatékony megoldást kínál, köszönhetően többek közt annak, hogy a becsapódó objektum “visszapattan” róla, így sem a jármű, sem a védő nem sérülnek, ezáltal későbbi javításokra sem szorulnak.

 
A modern ütközésvédelem előnyei

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyen nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazságot. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk