KDNP: Tüntesse el ezt a gyalázatot a közterületről!

  • Narancs.hu/MTI
  • 2021. április 1.

Fekete Lyuk

A kisebbik kormánypártnak nem tetszik a Prizma című ferencvárosi szobor.

Valószínűleg a budapesti IX. kerületi Ferenc téren csütörtökön nap közben felállított Black Lives Matter-szoborról szól a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) esti közleménye: 

„Nem jópofa vicc, hanem a sötét oldal újabb, agresszív támadása a megfeszített Krisztus gender logóval való gyalázása, éppen Nagycsütörtökön. Ezt minden keresztény ember nevében visszautasítjuk!

Felszólítjuk Ferencváros polgármesterét, tüntesse el ezt a gyalázatot a közterületről, és felszólítjuk az agresszorokat, hogy fejezzék be a szellemi és a tettleges keresztényüldözést!

Nem tűrhetjük némán, hogy ránk gyújtják templomainkat, tönkreteszik harangjainkat és szent ünnepeinkre fókuszálva gyalázzák Istent és gyalázzák keresztény közösségünket.

A világnak vissza kell térnie a devianciából a normalitásba. Ehhez pedig az szükséges, hogy kiálljunk hitünk, értékeink és véleményünk mellett minden olyan kérdésben, melyben a »politikailag korrekt« viselkedés jegyében a nyugati politikusok inkább elnémultak.

Az ateisták le akarják rombolni a társadalom hagyományos keresztény erkölcsi felfogását. Céljuk, hogy démonizálják a keresztény világot, és felépítsék a maguk által humánusnak vélt istentelen új világot, mely felhagy mindazzal, amit mi értéknek tekintünk. A tolerancia imitált fegyverével szakítanak a hagyományos keresztény erkölcsiséggel és megkérdőjeleznek minden hatalmi struktúrát. Relativizálnak mindent, emiatt az embereknek már nincs erkölcsi fogódzójuk.

Ez ellen kell fellépnünk most a Nagyhéten is! Ebben a közegben kell emlékeztetnünk az embereket a jó és rossz közötti különbségre. Álljunk hát ki értékeink mellett, adjunk hangot véleményünknek!” – zárul a közlemény, amelyet Vejkey Imre írt alá  a KDNP nevében.

Szalay Péter szobrászművész munkáját, a Prizmát, amely a New York-i Szabadság-szobrot formázza meg szivárványszínben, térdre ereszkedve, ökölbe szorított jobb kézzel, csütörtökön nap közben állították fel. Nem sokkal később a Mi Hazánk nevű párt tagjai furnérlemezekből összerótt paravánnal takarták el alkotást. 

Figyelmébe ajánljuk