Meseország mindenkié: betiltva a mezőkövesdi óvodákban is

  • narancs.hu
  • 2020. október 13.

Fekete Lyuk

Meghallgattatott a Mi Hazánk képviselőinek kérése.

"Csepel után másodikként Mezőkövesden sem engedik be a Meseország mindenkié című mesekönyvet az óvodákba. Lázárné Kozma Dóra és Jámbor Márk, a Mi Hazánk Mozgalom mezőkövesdi önkormányzati képviselői múlt héten nyílt levélben kérte dr. Fekete Zoltán polgármestert (Fidesz-KDNP), hogy a mezőkövesdi óvodákból is tiltsák ki a Meseország mindenkié című mesekönyvet, annak »LMBTQ propaganda« tartalma miatt" - írja a Mezőkövesd Képekben.

A helyi sajtóorgánum hírében a továbbiakban ez olvasható: "Kérésüket meghallgatta dr. Fekete Zoltán, mert Jámbor Márk a Kövesden láttam, hallottam csoportban közzétette azt a polgármesteri utasítást, amely csütörtöki keltezésű, s amelyet a polgármester Orbán Viktor miniszterelnököt idézve Hagyják békén a gyermekeinket! címmel látott el. Eszerint dr. Fekete Zoltán polgármester megtiltja, hogy az ominózus könyvet a városi fenntartású óvoda és bölcsőde valamennyi csoportjában a köznevelés területén dolgozó pedagógusok, illetve bárki használják, annak szövegéből bármilyen formában idézzenek."

Úgy látszik, a csepeli példa ragadós: múlt héten írtuk meg, hogy a főváros XXI. kerületében a szintén fideszes Borbély Lénárd polgármester betiltotta a mesekönyvet. A Meseország mindenkié című mesekönyv köré kreált műfelháborodást a Mi Hazánk színeiben politizáló Dúró Dóra indította el hirhedtté vált könyvdarálós akciójával. (Azóta egy másik, általa homoszexuális propagandának tartott könyvet pedig széttépett.) A mezőkövesdi példa azt mutatja, működik a Mi Hazánk-Fidesz-kooperáció.

(Címlapképünk illiusztráció.)

Figyelmébe ajánljuk

„Egy egyházpolitikai harc kellős közepébe kerültem” – állítja a pünkösdi egyház ügyében meggyanúsított volt intézményvezető

A nemrég lezárult nyomozás 18 milliárd forintos kárértéket állapított meg a Magyar Pünkösdi Egyház intézményrendszerét érintő költségvetési csalás ügyében. Az egyik érintett, jelenleg bűnügyi felügyelet álló volt intézményvezető szerint viszont az ügy csak az egyházon belüli harcok eredménye, és a nyomozás is tendenciózus volt.