Rejtélyes közleményben tudatta a kereszténykonzervatív hírportál, hogy megszakítja a munkát Bese atyával

  • narancs.hu
  • 2024. szeptember 7.

Fekete Lyuk

De hogy miért, arra nem térnek ki.

Már csak az nem értesült a NER által felkarolt katolikus pap botrányáról, aki nem akart, vagy aki fideszes. Ahogy arról mi is beszámoltunk, Bese Gergő atya, aki korábban megáldotta a Karmelita kolostort, a Megafon irodáját és a Pesti Srácok szerkesztőségét, titokban melegorgiákra járt és pornográf filmben is szerepelt egy akta szerint, amit legfelsőbb fideszes körökben vezettek róla.

A Narancs.hu derítette ki, hogy Bese tette a dunavecsei egyházközség világi elnökévé a gyermekbántalmazás miatti nyomozásban érintett iskolaigazgatót is.

A kormányhoz kötődő, annak családbarát és kirekesztő üzeneteit tolmácsoló vasárnap.hu, ahogy más fideszes sajtótermékek sem, nem számolnak be az ügyről.

A vasárnap.hu-n egy kurta közlemény szerepel: „A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye érseke felfüggesztette papi szolgálata alól Bese Gergő Pétert. A vasarnap.hu szerkesztősége ezzel megegyezően felfüggeszti Bese Gergő szerzői működését a lapnál.”

Hogy miért függesztették fel az atyát, arról a vasárnap.hu olvasói nem fognak tudni. Pedig ez volt az a portál, ahol Bese Gergő atya kifejtette, hogy az apa férfi, az anya nő: „Ma, minden híresztelés ellenére, nem lehet pótolni egyik nemet se az élet számos területén, leginkább a családban, gyermeknevelésben. Egy kedves barátom mondta a férfi lelki napunkon, hogy ha Isten úgy akarta volna, hogy önállóan, bármelyik nem képes lenne a szaporodásra (nő + nő; férfi + férfi), megadta volna a lehetőséget, de nem így tette. Férfi és nő együtt képesek társai lenni Istennek a teremtésben. Ennyi. Nincs mit tovább mondani!” Azóta a cikk sem elérhető.

Bese egy másik keresztény portálnak, a 777.hu-nak (amelynek 2022-ig munkatársa volt)

úgy fogalmazott: „,,Azért tartják annak, mert mindenhol a túlfűtött szexualitással találkozol: nem tudsz megnézni úgy egy filmet, hogy ne legyen benne öt szexjelenet, nem tudsz megnézni úgy egy rajzfilmet sem, hogy ne legyenek benne szexuális utalások. Ha a csapból is ez folyik, akkor elhiszed, hogy enélkül nem lehet élni, pedig igenis lehet.”

Bese egyike volt azoknak a katolikus papoknak, akik kifejezetten ellenségesen léptek fel az egyházból kilépő, majd coming outoló Hodász Andrással szemben. Hodász kilépése után bocsánatot kért a hívektől, akik nem tudhatták róla, hogy meleg.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!