Versekkel, dalokkal „lepték meg” az ovisok Fót leköszönő polgármesterét

Fekete Lyuk

Ő volt az, aki beszólt Gulyás Gergelynek, miután a miniszter kritizálta a hathavi jutalmát. 

„Hálás szívvel fogadtam az Apponyi Franciska Egyesített Óvoda és Bölcsőde nagycsoportosainak köszöntését, akik az értük végzett munkámért versekkel, dalokkal, saját alkotásokkal leptek meg” – írta a Facebookon Vass György, Fót leköszönő kormánypárti polgármestere. 

 
Vass György az ovisokkal
Fotó forrása: Facebook
 

A posztot később eltüntette a közösségi oldaláról, már nem elérhető. A legfrissebb bejegyzésében gratulál Merkwart Krisztiánnak, Fót megválasztott polgármesterének. A felhasználók azonban észrevették az eggyel korábbi közleményét: „megmondaná azt is, hogy a videófelvételt, amelyen óvodásokkal ünnepelteti magát, miért törölte? miért nem kér elnézést a falutól, hogy gyerekekkel ünnepelteti magát (...)?” – kérdezi az egyik hozzászóló.

Nem ez az első alkalom, hogy Vass György borzolja a kedélyeket: ő volt az polgármester, aki beszólt Gulyás Gergelynek, miután a miniszter kritizálta, hogy felvette a hathavi jutalmát. „Az, hogy a miniszter mit beszél, engem nem érdekel” – mondta a Narancs.hu-nak polgármester tavaly júniusban. Hozzátette, ez nem Gulyás témája, hanem a képviselő-testületé. 

Vass György még a választások előtt lapunknak megindokolta, hogy miért nem indul újra: „Tegnap voltam 75 éves. 18 éves korom óta, 57 éve vagyok munkaviszonyban. Voltam külszolgálatosként öt évet Németországban, voltam gyárigazgató, kezdtem mint villanyszerelő. Hadd ne soroljam. Végigjártam a dolgokat, ahogy lehetett, két egyetemmel. Mind a kettőt munka mellett estin és levelezőn végeztem, család mellett. Szépen az ember ment fölfelé a ranglétrán. Elég volt. Van két unokám, megyek velük horgászni”. 

A választást Merkwart Krisztián nagy fölénnyel nyerte Vass helyettesével, Biró Zoltánnal szemben, vagyis egy kormánypárti település átfordult. Az összellenzék színeiben Gariscsák Erzsébet indult, aki a harmadik helyre futott be. 

Érdekesség, hogy 2015-ben* Merkwart hasonló helyzetbe hozta magát, ugyanis még jobbikos helyi képviselőként az Apponyi Franciska óvodában műsorral köszöntötték a születésnapján. Az erről készült bejegyzést szintén eltávolították, de itt meg lehet még tekinteni azt is. 

 

Frissítés*:  Cikkünk eredeti verziójában úgy szerepelt, hogy Merkwart Krisztiánt 2019-ben köszöntötték a születésnapján az óvodában. Mint felhívta rá a figyelmünket, az eset 2015-ben történt. A hibáért elnézést kérünk. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk