tévésmaci

Fókák a pajzson

  • tévésmaci
  • 2023. július 19.

Film

Amikor Sztupa és Troché együtt mozogtak a Vadakkal, a világ épp a cseppmedvékért aggódott, fogyott az élőhelyük, az ember pedig kizsákmányolta őket.

A cseppmedve ugyan kicsi volt a nagy medvékhez képest, de korántsem annyira, mint azt a neve sugallta, ráadásul korántsem volt veszélytelen. Igazi ragadozó volt, csak nem különösebben izgatta a ragadozás. Ha ragadozni kellett, hát, némi ímmel-ámmal, bár korántsem ügyetlenül ragadozott, s azzal le is tudta a dolgot; a fennmaradást, a fajfenntartást inkább a természetre bízta – arra az áldott jó saját természetére. Mert a cseppmedve csak egy dolgot szeretett igazán, gúlába állni a sajátjaival. Ha kiálltak egy jó gúlát (minél magasabb, annál jobb jelszóval), utána lehetett, hovatovább kellett (a Vadak úgy mondták, kelletett, tán a rím miatt, lehetett/kelletett) menni dugni is, a dugás után meg nagy ebéd jött, mert már a gúlában eléheztek. S épp ez a kétségtelenül hedonista életmód jelentette a legnagyobb veszélyt a cseppmedvékre, akik valószínűleg a testalkatukról kapták ezt az elég hülye csengésű nevet. A cseppalak, a keskeny váll, nagy valag (ezt is a Vadak mondták a rím miatt: alak/valag) bár elsőre ellentmondott a gúlaállítás alapvető követelményeinek, oda épp széles váll kell, hinné az ember, hogy kényelmesen megálljon rajta a szaktárs. De nem, mert a cseppmedvéknek módszerük volt, mellyel a kígyóvállon is úgy álltak (a nyakukban egy másik cseppmedvével), mint a cövek. Ezért párszor ki is próbálták a gúlát igazi kígyókkal, vegyes csapatban, ám ilyenkor az volt a probléma, hogy a kígyók csak a kígyóbűvölők sípjára méltóztattak felegyenesedni, a cseppmedvék meg minden zenét utáltak, leszámítva tán Waylon Jenningsét. Úgyhogy a kígyóvállú cseppmedvéknek bele kellett törődniük, hogy csak magukban gúlázzanak az I’m a Ramblin’ Manre. Sztupának és Trochénak pont ez kellett, de a Vadak mást gondoltak.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

Pénzbírságot kért ellenfelére a fideszes polgármester - kis magyar abszurd Bonyhádról

A fideszes polgármester, Filóné Ferencz Ibolya azt kifogásolta, hogy Száraz Zoltán ellenzéki polgármesterjelölt a saját Facebook-oldalán megosztott egy városi szervezésű eseményt. Pedig Száraz a bejegyzésben konkrétan feltüntette, hogy az városi esemény. A helyi és a területi választási bizottság is elég furcsán állt az esethez, ami így a Kúrián folytatódik.