DVD

Üdv a mocsokban

  • - kg -
  • 2013. június 16.

Film

Semmi baj, másokkal is megesett már, hogy túl sokat nézték a Szemtől szembent, melynek temérdek macsó póza - nem szégyen ez - egy bizonyos korban (a mutáláson túl, de az első érettségi találkozón innen) igen lelkesítően tud hatni.

Az emberiség túlnyomó többségére a Szemtől szemben nem jelent veszélyt, az élet megy tovább, mint annak előtte, megtekintése után viszonylag kevesen gondolják azt, hogy nekik filmrendezőnek kell lenniük, s még ennél is kevesebben gondolják azt, hogy filmrendező-pályafutásukat De Niro és Pacino rabló-pandúr pózaival kéne feldobniuk. Egyes szerencsétlen esetekben, amikor ez mégis előfordul, vagy Gérard Depardieu fixírozta Daniel Auteuilt és viszont, vagy mint most, Mark Strong állja James McAvoy tekintetét. A britek all star csapatával megvalósított koppintásban McAvoy összeszorított szájjal szomorkodó zsaru, Strong pedig egy reggel-este enigmatikusan néző szuperbűnöző. Kettejük közt pedig az angol színjátszás színe-java szekundál: Ray Winston megszokott posztján Peter Mullan keménykedik érzelmesen, s míg Mike Leigh üdvözletét Ruth Sheen, Guy Ritchie-ét Jason Flemyng tolmácsolja. Andrea Riseborough még mindig nagy reménység, David Morrisey már rég nem az. Feltűnik a Vérturisták szakállas ámokfutója is, nevezzük őt közepes reménységnek. Semmi baj, másokkal is megesett már, hogy Michael Mann-nak képzelték magukat; addig nincs is nagy vész, amíg Ridley Scott egy technokrata tanítványa gondolja ezt, ám borzalmas következményekkel járhat, ha kisebb kelet-európai országokban is felüti a fejét a kór.

Forgalmazza a ProVideo

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.

Fülsiketítő hallgatás

„Csalódott volt, amikor a parlamentben a képviselők szó nélkül mentek el ön mellett?” – kérdezte az RTL riportere múlt heti interjújában Karsai Dánieltől. A gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász azokban a napokban tért haza a kórházból, ahová tüdőgyulladással szállították, épp a születésnapján.

A szabadságharc ára

Semmi meglepő nincs abban, hogy az első háromhavi hiánnyal lényegében megvan az egész éves terv – a központi költségvetés éves hiánycéljának 86,6 százaléka, a teljes alrendszer 92,3 százaléka teljesült márciusban.

Puskák és virágok

Egyetlen nap elég volt ahhoz, hogy a fegyveres erők lázadása és a népi elégedetlenség elsöpörje Portugáliában az évtizedek óta fennálló jobboldali diktatúrát. Azért a demokráciába való átmenet sem volt könnyű.

New York árnyai

Közelednek az önkormányzati választások, és ismét egyre többet hallunk nagyszabású városfejlesztési tervekről. Bődületes deficit ide vagy oda, választási kampányban ez a nóta járja. A jelenlegi főpolgármester első számú kihívója már be is jelentette, mi mindent készül építeni nekünk Budapesten, és országszerte is egyre több szemkápráztató javaslat hangzik el.