Lassan véget ér az idei medvehagymaszezon, érdemes néhány kedvenc fogásban elbúcsúzni tőle. Készíteni még pár üveg pesztót, esetleg a leveleket feltekerve lefagyasztani keveset, vagy megpróbálni szójaszósszal, koreai módon tartósítani. Főzni egy szezonzáró krémlevest, vagy éppen beleszórni az alább ajánlott, fűszeres lencsecurrybe. Íme, az egytálétel, amelyik a hétköznapi főzéssel kapcsolatos szinte összes elvárásunknak megfelel: gyorsan elkészül, majdnem minden hozzávaló megtalálható a kamránkban, egészséges, finom, bónuszként pedig egyetlen lábasban készül, tehát a mosogatás szempontjából is igen praktikus.
A fagyasztást is jól bírja, egyike azon fogásoknak, amelyekből dobozolva a mélyhűtőbe is érdemes tenni, jól jön néha. Ez a főzelék természetesen valójában egy curry. Amikor véget ér a medvehagyma szezonja, friss spenóttal lehet majd készíteni.
A cikk további része csak előfizetőink számára elérhető.
Soha nem volt nagyobb szükség önre! A sajtó az olvasókért szabad, és fennmaradásunk előfizetőink nélkül nem lehetséges. Legyen előfizetőnk, tegyen egy próbát velünk és támogassa a demokratikus és liberális Magyarország ügyét!