chili&vanília

Az utolsó medvehagyma

Gasztro

Medvehagymás vöröslencse-főzelék

Lassan véget ér az idei medvehagymaszezon, érdemes néhány kedvenc fogásban elbúcsúzni tőle. Készíteni még pár üveg pesztót, esetleg a leveleket feltekerve lefagyasztani keveset, vagy megpróbálni szójaszósszal, koreai módon tartósítani. Főzni egy szezonzáró krémlevest, vagy éppen beleszórni az alább ajánlott, fűszeres lencsecurrybe. Íme, az egytálétel, amelyik a hétköznapi főzéssel kapcsolatos szinte összes elvárásunknak megfelel: gyorsan elkészül, majdnem minden hozzávaló megtalálható a kamránkban, egészséges, finom, bónuszként pedig egyetlen lábasban készül, tehát a mosogatás szempontjából is igen praktikus.

A fagyasztást is jól bírja, egyike azon fogásoknak, amelyekből dobozolva a mélyhűtőbe is érdemes tenni, jól jön néha. Ez a főzelék természetesen valójában egy curry. Amikor véget ér a medvehagyma szezonja, friss spenóttal lehet majd készíteni.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk