Minden háziasszony álma: egyetlen tepsire ráhelyezünk mindent, betoljuk a sütőbe, megsütjük, tálaljuk. Kevés stressz, minimális mosogatás. Természetesen nem mindegy, hogy mi és mikor kerül arra a bizonyos tepsire, az időzítés a kulcsa mindennek. Az alább ajánlott egytálétel felvonultat egy egész tavaszizöldség-kollekciót. Két előnnyel is bír: egyrészt csökken a burgonya aránya, így egészségesebb és változatosabb, színes is lesz, másrészt remekül felhasználhatók a hétvégi piacozás során feltorlódott szezonális zöldségek. A többségük megsütve egészen új ízeket kínál, mind a karalábé, mind a retek koncentráltabb, édesebb így, mint nyersen vagy főzve.
A hasonló egytepsis fogásoknál egyedül az ütemezésre kell figyelni: a különböző hozzávalók olyan sorrendben kerülnek a sütőbe, hogy mindnek megfelelő legyen az állaga. Ezúttal három fázisban: először a csirke, utána a burgonya, a karalábé és a sárgarépa, végül a retek és az újhagyma. Tálalásnál élénkzöld petrezselymes joghurt frissíti az egészet. Ha spárgát is használnánk a recepthez a szezonban, az is az utolsó harmadban, a retekkel kerüljön a tepsire.
Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!