chili&vanília

Tavasz a tepsin

Gasztro

Tavaszi tepsis csirke, vele sült zöldségekkel

Minden háziasszony álma: egyetlen tepsire ráhelyezünk mindent, betoljuk a sütőbe, megsütjük, tálaljuk. Kevés stressz, minimális mosogatás. Természetesen nem mindegy, hogy mi és mikor kerül arra a bizonyos tepsire, az időzítés a kulcsa mindennek. Az alább ajánlott egytálétel felvonultat egy egész tavaszizöldség-kollekciót. Két előnnyel is bír: egyrészt csökken a burgonya aránya, így egészségesebb és változatosabb, színes is lesz, másrészt remekül felhasználhatók a hétvégi piacozás során feltorlódott szezonális zöldségek. A többségük megsütve egészen új ízeket kínál, mind a karalábé, mind a retek koncentráltabb, édesebb így, mint nyersen vagy főzve.

A hasonló egytepsis fogásoknál egyedül az ütemezésre kell figyelni: a különböző hozzávalók olyan sorrendben kerülnek a sütőbe, hogy mindnek megfelelő legyen az állaga. Ezúttal három fázisban: először a csirke, utána a burgonya, a karalábé és a sárgarépa, végül a retek és az újhagyma. Tálalásnál élénkzöld petrezselymes joghurt frissíti az egészet. Ha spárgát is használnánk a recepthez a szezonban, az is az utolsó harmadban, a retekkel kerüljön a tepsire.

A cikk további része csak előfizetőink számára elérhető.
Soha nem volt nagyobb szükség önre! A sajtó az olvasókért szabad, és fennmaradásunk előfizetőink nélkül nem lehetséges. Legyen előfizetőnk, tegyen egy próbát velünk és támogassa a demokratikus és liberális Magyarország ügyét!

Neked ajánljuk

Kommunikációs munkatársat keres a MÚOSZ

  • narancs.hu

Olyan média-Jolly Jokert, aki innovatív, korszerű, szakmailag és technikailag felkészült, dinamikus, gyors, ismeri az új online trendeket, remek kommunikációs készséggel rendelkezik, lojális és együttműködő, és szereti a kihívásokat.