Zugló volt fideszes polgármestere jól keres az éttermen, amit az ő idejében gründoltak

  • narancs.hu
  • 2021.03.25 08:26

Gasztro

Papcsák Ferenc közel 26 millió forinttal gazdagodott az étterembizniszen-  írja a 24.hu.

Papcsák Ferenc, Zugló volt fideszes polgármestere a cégén keresztül már közel 26 millió forinttal gazdagodott a Nyereg nevű városligeti étterem bevételeiből, amelynek indulását az ő hivatali ideje alatt hozták tető alá az önkormányzatnál. A Monsoon Rain Kft. 2011-ben kapta meg – kedvező feltételekkel – 18 évre a bérleti jogot - írja a 24.hu.

Mint írják, Papcsák 2017-ben egy a tulajdonában lévő cégen keresztül kisebbségi tulajdonos lett a  Városligeti-tó partján egy műemléki védelem alatt álló épületben nyílt étteremben, így immár övé az osztalék negyede. Az épület és a hozzá tartozó 800 négyzetméteres kert bérbeadására zuglói polgármesterként Papcsák tett javaslatot. A  pályázatot  egyedüli jelentkezőként a Monsoon Rain Kft. nyerte meg. A lap megjegyzi: a szerződés elővásárlási jogot adott a cégnek, rábízta az épület felújítását, és 2029. december 31-ig biztosította, hogy mindössze havi 100 ezer forintos bérleti díjért használhassa az ingatlant.

A 24.hu azt írja, az egykori fideszes polgármester cége kisebbségi tulajdonosként 2018-ban 5,75 millió, 2019-ben pedig 20 millió forintos osztalékot kap a Nyereg étterem nyereségéből.

Neked ajánljuk

Lehet, hogy végleg leáldozott a Golden Globe-nak

  • Gábor Áron

Korrupció, bennfentesség, rasszizmus és szexizmus – a Golden Globe-ot odaítélő szervezetet érő vádak miatt úgy néz ki, jövőre elmarad a díjátadó tévés közvetítése, ezzel pedig maga a díj is eltűnhet a süllyesztőben.