Csökkenti a budapesti járatok számát a Ryanair, de nem vonul ki Magyarországról

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 13.

Gazdaság

Michael O’Leary, a cég vezérigazgatója újabb alkalmat talált rá, hogy leidiótázza az extraprofitadókat.

Nem vonul ki Magyarországról a Ryanair - mindezt a cég vezérigazgatója jelentette be kedd délután az Üllői úti négycsillagos Verdi Grand Hotelben tartot sajtótájékoztatóján. Michael O’Leary szerint az ukrán-orosz háború és a világjárvány is érzékenyen érintette a működésüket, ezért értetlenül állnak a magyar kormány által kivetett „idióta különadók előtt”. „Nem szándékozunk bezárni a bázisunkat, csak szűkítjük a kapacitást” – idézi a Magyar Hang a Ryanair-vezér szavait. Holott korábban növekedni szerettek volna a magyar piacon, az idei télen várhatóan egymillió utassal kevesebbet hoznak Budapestre, és 53 útvonal helyett csak 45 lesz elérhető.

A Ryanair augusztusban 300 millió forintos fogyasztóvédelmi bírságot kapott, amiért az utasaira hárította a különadót. A cég fellebbezett, de arra számítanak, hogy veszíteni fognak a magyar bíróságon, ezért az EU bírósága elé viszik az ügyet. O’Leary ismét felhívta a magyar kormány figyelmét, hogy a családokat bünteti azzal, ha „megnehezíti közöttük a kapcsolattartást”. „Azonnal szüntesse meg a légiszektorra kivetett különadót, mielőtt még nagyobb károkat okozna a magyar turizmusnak” - mondta a vezérigazgató.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A falnak is szeme van

Túlzás lenne azt állítani, hogy a Radiohead különösebben sok vidámságot csalt volna az arcunkra, épp ezért furcsa a némiképp utódzenekarának tekinthető The Smile névválasztása.

Mélyen tisztelt publikum!

  • - turcsányi -

„Vándorcirkuszos szeretnék lenni, hóban-esőben a cirkusszal menni…” – köszöntötte az új évtizedet 1970-ben Karda Beáta.

Szabó, baka, kém

Hogyan válhatott a II. világháború kulcsfontosságú alakjává egy divattervező? Miért hízelegtek nagy hatalmú német vezetők egy töpörödött francia nőnek?

Elfordított arccal

  • SzSz

Hosszú percekig kitartott, éjfekete vászonnal indulunk, amelyet hirtelen vált fel az idilli kép: családi délután a folyóparton, a madárcsicsergést csak a játék és hancúrozás hangjai szakítják meg. Jonathan Glazer filmjében ugyanis a sötétség és a fényesség a szó szoros értelmében egymás szomszédságában honol.

Fejjel a falnak

A rasszizmus mindig újratermelődik, és már csak emiatt is elemi érdekünk, hogy újra és újra elővegyük a tiszaeszlári történetet, és beszéljünk róla.

A jelmez hatalma

A zalaegerszegi színház minden évadban műsorra tűz egy kötelező olvasmányból készült előadást; az idén a Tartuffe-öt a színház színművésze, Farkas Ignác állította színpadra.

Boldogan éltek, míg

Három, fehér menyasszonyi ruhába öltöztetett próbababa tájol minket a lépcsőfordulóban, körülöttük papírból kivágott virágok és levelek, mintha egy kicsit sután berendezett menyasszonyi szalon kirakatát látnánk.

A nem haszonelvű szeretet

Ennél abszurdabb és szerencsétlenebb szituációt nehezen lehetett volna elképzelni, erre tessék. A Kossuth rádión ugyanis épp Balog Zoltán mondta el a reggeli imát aznap, amikor egész mást kellett volna mondania.

A szomorú bohóc

  • Domsa Zsófia

Hjalmar Bergman a svéd próza és dráma egyik klasszikusa. A történetcsokor első darabjában egy svéd vidéki kisvárosban járunk, a múlt század elején, a szerző legjobban sikerült elbeszéléseinek idején. Bergman a realizmust fantasztikummal, a vígjátékot mély tragédiával vegyítő írásmód mestere. A Nagymama és az Úristen egy matriarcha életét és elmúlását, egy társadalom átrendeződését tárja elénk.

Az utolsók

Már az első magyarázkodásuk is átlátszó és röhejes volt: az tudniillik, hogy Svédország NATO-tagsága miatt „vita van” a kormány és a Fidesz-frakció között. Volt ám ilyen vita Finnország ügyében is! Aztán amikor Törökország, amellyel a baráti magyar kormány együtt mozgott a két ország tagságának a blokkolásában, bejelentette, hogy a finnek részükről jöhetnek, Orbán is meggondolta magát.