Csökkenti a budapesti járatok számát a Ryanair, de nem vonul ki Magyarországról

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 13.

Gazdaság

Michael O’Leary, a cég vezérigazgatója újabb alkalmat talált rá, hogy leidiótázza az extraprofitadókat.

Nem vonul ki Magyarországról a Ryanair - mindezt a cég vezérigazgatója jelentette be kedd délután az Üllői úti négycsillagos Verdi Grand Hotelben tartot sajtótájékoztatóján. Michael O’Leary szerint az ukrán-orosz háború és a világjárvány is érzékenyen érintette a működésüket, ezért értetlenül állnak a magyar kormány által kivetett „idióta különadók előtt”. „Nem szándékozunk bezárni a bázisunkat, csak szűkítjük a kapacitást” – idézi a Magyar Hang a Ryanair-vezér szavait. Holott korábban növekedni szerettek volna a magyar piacon, az idei télen várhatóan egymillió utassal kevesebbet hoznak Budapestre, és 53 útvonal helyett csak 45 lesz elérhető.

A Ryanair augusztusban 300 millió forintos fogyasztóvédelmi bírságot kapott, amiért az utasaira hárította a különadót. A cég fellebbezett, de arra számítanak, hogy veszíteni fognak a magyar bíróságon, ezért az EU bírósága elé viszik az ügyet. O’Leary ismét felhívta a magyar kormány figyelmét, hogy a családokat bünteti azzal, ha „megnehezíti közöttük a kapcsolattartást”. „Azonnal szüntesse meg a légiszektorra kivetett különadót, mielőtt még nagyobb károkat okozna a magyar turizmusnak” - mondta a vezérigazgató.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk