Szüret 2022/17.

  • Narancs
  • 2022. április 27.

Interaktív

Mókás és dühítő gyűjtemény a heti sajtóból. Többnyire az utóbbi.

A magyar történelem logikájából az következik, hogy Magyarország megkülönböztetett módon tekintsen a kereszténység központjára, a Vatikánra és a Szentatyára. Nagy magyar tradíciót folytattam azzal, hogy a választási győzelmünket követően a Szentatya meghívását fogadtam el elsőként.

Orbán Viktor a vatikáni útja után, MTI

 

Stratégiai szintű együttműködésről kötött megállapodást pénteken a Miskolci Egyetem és a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH). (…) Az aláírási ceremóniát megelőzően az SZTFH elnöke arról beszélt, hogy a bányászati és földtani ágazatok összetartó, régre nyúló szép tradíciókkal és rendkívül gazdag kultúrával bíró hivatások. Mint mondta, a magyar föld méhének kincsei közel tízezer család számára biztosítanak munkát és megélhetést, míg a kitermelt és feldolgozott nyersanyagok fontos alapanyagként szolgálnak a hazai építőipar számára. „Évszázados történetünk, felbecsülhetetlen gyakorlati tapasztalatunk és a Kárpát-medence egészét felölelő földtudományi adatvagyonunk egyértelmű utat mutat a jövőbe is” – fogalmazott a hatóság elnöke.

A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága közleményéből

 

A puccs, a megválasztott vezető hátbadöfése valami olyasmi, ami a baloldal esszenciájához tartozik, még akkor is, ha a fizikai likvidálás kikerült a progresszív erők eszköztárából. (…) Akárki is lesz 2026-ban a baloldal vezetője, rögtön egy mérges kígyóktól hemzsegő veremben fogja találni magát. A kígyók tovább kígyóznak.

Lánczi Tamás blogja; Híradó.hu

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk