Szüret 2022/23.

  • Narancs
  • 2022. június 8.

Interaktív

Mókás és dühítő gyűjtemény a heti sajtóból. Többnyire az utóbbi. 

Hálával gondolunk mindenki munkájára, aki óvodában, iskolában féltve tanítja az ifjúságot és így tenyerén hordozza a magyar jövőt!

A KDNP pedagógusnapi közleményéből

 

Éjjel egy óra van. Most ért véget az Európai Tanács ülésének első napja. A legfontosabb hír, hogy megvédtük a rezsicsökkentést. Sikerült visszaverni a bizottságnak azt a javaslatát, amely betiltotta volna az Oroszországból származó olaj használatát Magyarországon. (…) A családok ma este nyugodtan aludhatnak, a leghajmeresztőbb ötletet sikerült kivédeni.

Orbán Viktor Facebook-posztja az Európai Tanács ülését követően; a Miniszterelnöki Kabinetiroda közleményéből

 

A nemzeti összetartozás napjához közeledve különösen fontos a katonai hagyományok ápolása” – jelentette ki Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes a „Nemzetemnek vagyok katonája” elnevezésű, Kárpát-medencei hadtörténelmi gyermekrajzpályázat díjátadó ünnepségén Székesfehérváron, június 2-án.

Vargha Tamás köszöntőjében úgy fogalmazott: a szervezők célja az volt, hogy minél több gyermek ragadjon valamilyen rajzeszközt. „Ha már a gyerekek fejében megelevenednek a katonák, a híres csaták, akkor joggal remélhetjük, hogy a katonai hagyomány évekig, évtizedekig élő marad” – fogalmazott a miniszterhelyettes.

A Honvédelmi Minisztérium közleményéből

 

Szóvitézek szórják a sebhintőport az EU elsietett, előzőleg alig megvitatott ötletére, az olajembargóra. Előzőek alapján Horn Gábor elfogadhatatlannak tartja a magyar rendszámmal rendelkező autósokra érvényes benzinárstopot. (…) Nyilatkozza, hogy morálisan vállalhatatlan az uniós szankciók kritizálása. Könnyedén teheti, mert nem felelőse az állami költségvetésnek. Azt mondja, ő piacpárti. Örvendünk, lehet Burgenlandban tankolni.(…) Horn Gábor izmos globalista szemlélete szerint jobb „kis-gyurcsánynak” lenni, mint a gondoskodó kormányzás mellé állni.

A Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány közleményéből

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk