Szüret 2022/34.

  • Narancs
  • 2022. augusztus 24.

Interaktív

Mókás és dühítő gyűjtemény a heti sajtóból. Többnyire az utóbbi.

Nincs a Kárpát-medencében nálunk régebbi állam, nagyobb népességgel rendelkező állam, nagyobb hadsereggel rendelkező állam, nagyobb gazdasági vagy kulturális erővel rendelkező állam, mint mi, magyarok. Ez a mi történelmi sikerünk.

Rétvári Bence a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei önkormányzat ünnepi közgyűlésén, Hír Tv

 

Nagy Bálint, a Beruházási és Építési Minisztérium államtitkára a térség országgyűlési képviselőjeként egyebek mellett azt mondta: a türjei prépostsági templom és környezetének teljes körű felújítása, a templombelső freskóinak korhű helyreállítása jelentős kulturális és turisztikai értékmegőrzés nemcsak Türjének, hanem az egész térségnek. „Keresztény gyökereink gondozásával” közösségünk új erőre kaphat, ami azért is különösen fontos, mert „Európa romokban hever, történelmi és kulturális gyökereit elszakította, és értékek nélkül tengődve próbál megmaradni”. Magyarország azonban a valódi értékek alapján halad, hisz a múltjában és a jövőjében is – jelentette ki a politikus.

MTI

 

Fricsay Richárd alezredes mai utódai ugyancsak katonák és művészek egyben. A fegyelem és kötelességteljesítés, a szabályok, előírások pontos betartása jellemzi őket katonai oldalról. Ugyanakkor a művészember sajátosságaival is rendelkeznek: az önálló alkotás vágyával, a képzelet és a lélek szárnyalásával, a rögtönzés szabadságával.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf a Fricsay Richárd Regionális Katonazenekari Fesztivál megnyitóján, Honvédelem.hu

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk