Szüret 2022/39.

  • Narancs
  • 2022. szeptember 28.

Interaktív

Mókás és dühítő gyűjtemény a heti sajtóból. Többnyire az utóbbi.

A munkaalapú gazdaság mellé, pontosabban annak bázisára fel kell építenünk a kutatási és fejlesztési alapú magyar gazdaságot is. Ennek lokomotívjai az újjászervezett egyetemeink.

Orbán Viktor napirend előtti felszólalása az Országgyűlés évadnyitó ülésén, Miniszterelnök.hu

 

A „Muzsikál az erdő” nem tömegrendezvény, itt mindig több a fa, mint az ember. (…) Akik kilátogatnak a programra, igazi közösségi élményeket, családi programokat élhetnek át természeti és zenei, művészeti értékeinkkel.

A Békés megyei online programajánlójából

 

Szellemi honvédőink szerint a népfelség tiszteletben tartását tükrözi a Magyarországon már 12 éve hagyományos gyakorlat, amely nemcsak az országgyűlési választások alkalmával történik.

Szolgáltassunk jó példát az EU-nak. A polgári kezdeményezések erejével sor kerülhetne a tagállamok lakosságának megkérdezésére arról, hogy támogatják-e az orosz–ukrán háború azonnali fegyverszünetét, majd a béketárgyalások intenzív megkezdését.

A Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány közleményéből

 

A Hon Alapítvány egyik küldetése, hogy rávilágít a hagyományőrzés fontosságára. Éppen ezért karolta fel a civil szervezet az Udvari Kamaraszínház történelmi ismeretterjesztő tevékenységét, amelynek célja, hogy minél több nézőnek mutassák be meg a magyar történelem sarkalatos pillanatait. (…) A Hon Alapítvány támogatásával a társulat szeptemberben is izgalmas előadásokkal várja nézőit. Úgy tálaljuk a történelmi eseményeket, hogy közben a néző magára ismer, és szinte részesévé válik a világtörténelemnek. (…) Az Udvari Kamaraszínház szeretettel várja nézőit látványos és vérbő cselekményű darabjaira!

A Hon Alapítvány közleményéből

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk