Szüret 2022/50-51.

  • Narancs
  • 2022. december 14.

Interaktív

Mókás és dühítő gyűjtemény a heti sajtóból. Többnyire az utóbbi. 

Az emberi jogok természetéről és szabályozásáról csak is a józan ész alapján szabad beszélni.

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár egy kerekasztal-beszélgetésen, MTI

 

A miniszter kiemelte: a határon túli nemzetrészek számíthatnak az anyaország támogatására (…) Ez mindannyiunk közös érdeke itt, a „zordon Kárpátoknak fenyvesekkel vadregényes táján” – mondta. Nagy István hangsúlyozta: a megmaradáshoz, a helyben maradáshoz kell a legnagyobb erő, és e „nemes küzdelem” egyik eszköze a Kárpát-medencei Összefogás Fórum, a Kárpát-medence legnagyobb agrárszakmai rendezvénye. (…) „Minden egyes földbe hullott vetőmag a megmaradásunkat szolgálja. Mind erkölcsi, mind fizikai értelemben ez a megmaradásunk alapja, hogy kenyeret tudjunk tenni a családok asztalára” – mondta.

Az Agrárminisztérium Sajtóiroda közleményéből

 

A Honvédelmi Minisztérium árverési tárgyat és honvédségi élményt is felajánl a közmédia adománygyűjtéséhez, amelynek kedvezményezettje idén a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége.

„A Honvédelmi Minisztérium részben egy kézzelfogható, tapintható tárggyal, egy huszárszablyával, részben pedig megélhető élménnyel – a Magyar Honvédség felajánlása keretében – csatlakozik ehhez a kezdeményezéshez” – fogalmazott Szalay-Bobrovniczky Kristóf. (…) Kiderült az is, hogy a látássérültek felkeresik a tatai laktanyát és a szolnoki helikopterbázist is.

Honvédelem.hu

 

Mindkét fél sokat profitál Magyarország és Szlovákia együttműködéséből, ez a megbízható kapcsolat ráadásul segít a jelenlegi nehéz helyzet kezelésében is – szögezte le Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Pozsonyban. (…) Szlovákia ráadásul többtucatnyi rendőrrel járul hozzá az ostrom alatt álló magyar–szerb határ védelméhez. (…) „Az önök szlovák rendőrei most szembesülhetnek azzal az elképesztő agresszivitással, amelyet a migránsok, illetve az embercsempészek bemutatnak” – fogalmazott.

MTI

 

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk