Szüret 2023/18.

  • Narancs
  • 2023. május 3.

Interaktív

Mókás és dühítő gyűjtemény a heti sajtóból. Többnyire az utóbbi.

Az elmúlt harminc évben a katolikusok, ortodoxok és protestánsok vértanúságban fogant ökumenizmusát megújítottuk a keresztény értékőrzés ökumenizmusában.

Novák Katalin köszöntő beszéde Ferenc pápa fogadásánál, Sándorpalota.hu

 

Bizonyára Önök is találkoztak Márai Sándor nevével, aki sok megszívlelendő írást hagyott ránk. Az egyik regényében azt mondja, hogy mindig Nyugatra menj, és ne feledd soha, hogy Keletről jöttél. Ma már azt mondhatom Önöknek, hogy nem kell elmenniük, hiszen itthon, a Kárpát-medencében együtt vannak jelen a nyugati és a keleti cégek a hazai, a magyar vállalkozásokkal.

Orbán Viktor beszéde a XVI. Szakma Sztár Fesztivál megnyitóján; Miniszterelnöki Kabinetiroda

 

A magyar borok sikerével kapcsolatban a miniszter megjegyezte, a borász szakma nem egyszer megmutatta, hogy élen jár a szenvedély, az elhivatottság, a szakértelem tekintetében, és abban a képességben, hogy igazodni tud az új kihívásokhoz. A magyar borászok mindig számíthatnak a kormány együttműködésére és segítségére. (…) A közös cselekvés ugyanis hatványozza az erőnket, hangsúlyozta a tárcavezető.

Az Agrárminisztérium Sajtóiroda közleményéből

 

A tragikus ukrajnai háború tulajdonképpen lehetőséget adott arra, hogy bebizonyítsuk: a Magyarországgal szembeni minden korábbi vád, miszerint nem segítünk a menekülteken, elutasítjuk őket, nem vagyunk humánusak, téves, sőt, szemenszedett hazugság volt.

Hidvéghi Balázs, a Fidesz EP-képviselője a Premier Christian Radio brit keresztény rádiócsatornának; a Fidesz honlapjáról

 

Menczer Tamás kiemelte: (…) békepárti hangja Európában csak Magyarországnak és a Szentatyának van. „Jó társaságban vagyunk, csak kevesen” – fogalmazott. Globálisan kitekintve a békepártiak vannak többségben, tehát nem szabad, hogy ez az „euroatlanti buborék” félrevezessen bennünket.

MTI

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk