Szüret 2023/2.

  • Narancs
  • 2023. január 11.

Interaktív

Mókás és dühítő gyűjtemény a heti sajtóból. Többnyire az utóbbi. 

2022 megmutatta, hogy Magyarország számára a biztonság a legnagyobb érték – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf. (…) A miniszter kiemelte: a kormány számára a legfontosabb, hogy megőrizze Magyarország biztonságát, mert biztonság nélkül nincs semmi.

Honvédelem.hu

 

Nobilis Márton arról is beszélt, hogy a hazai élelmiszeriparon belül a sertés húsfeldolgozás termelési értéke a harmadik legnagyobb. (…) Az államtitkár rendkívül fontosnak jelölte meg az ágazat támogatását, valamint a jelenlegi beruházásokat, majd hozzáfűzte: kimagasló eredmény, hogy ezekben a kihívásokkal teli időkben is újabb és újabb telepek épülnek, hiszen (…) élelmiszert is biztosítanak az embereknek.

Az Agrárminisztérium Sajtóiroda közleményéből

 

Nagy Márton rámutatott arra, hogy az infláció trendszerű növekedése január-februárban várhatóan megáll, a mutató az akkorra várható 25–27 százalékról „lefordul”, erős csökkenés után pedig technikai okok miatt is 2023 végére egyszámjegyű lesz az áremelkedés mértéke.

Az MTI tudósítása az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány konferenciájáról

 

„Mindig védenünk kell azon jogunkat, hogy a nemzetünk sorsát meghatározó kérdésekben saját magunk mondhassuk ki az utolsó szót” – fogalmazott. Hozzátette: Magyarország uniós tagságának tapasztalata azt bizonyítja, „az igazán fontos kérdésekben végül mindig a magyaroknak lett igaza”.

Az MTI tudósítása Varga Judit Mádéfalván tartott beszédéről

 

Ha a baloldal lenne hatalmon, akkor se 13. havi nyugdíj, se nyugdíjemelés nem lenne, és nem védené az időseket a rezsistop, illetve az árstopok rendszere. A Fidesz–KDNP azonban megbecsüli az időseket – mondta Nacsa Lőrinc, a KDNP országgyűlési képviselője.

MTI

 

Különbséget kell tenni a szabadság és a szabadosság között! Úgy vélem, a rendszerváltozást követően ezeket gyakran felcserélték, sokan ma is úgy vélik, mindenek felett áll a „mindent szabad” elve, pedig nem így van. A valóságot, például a fizika vagy a biológia törvényeit nem lehet átírni.

Mindennek van határa.

Demjén Ferenc a Mandinernek

 

Nem tudják, mit szed a forint, de sokan kérnének belőle

Cím az Indexen

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk