Szüret 2024/1-2.

  • Narancs
  • 2024. január 10.

Interaktív

Mókás és dühítő gyűjtemény a heti sajtóból. Többnyire az utóbbi. 

Itt állunk 2024 küszöbén, tele várakozással, reménységgel. Mint amikor egy videójátékban végigmentünk egy nehéz pályán, és a végén újratöltődnek az életeink. Valahogy ebben bízunk mi is.

Novák Katalin újévi beszédéből; Sándorpalota.hu

KÉPES     SZABATOSAN     FELBUZDULT     ZARÁNDOKOLNIA

Nagy István szerint nem lehetnek eléggé hálásak a magyar gazdáknak, hiszen munkájuknak köszönhetően képes a magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar ellátni friss és biztonságos élelmiszerrel a magyar családokat, az egész országot.

Az Agrárminisztérium Sajtóiroda közleménye a miniszter Facebook-oldalára feltöltött videós bejegyzéséről

Mindenkit arra kérek, hogy strukturáltan tegye fel a kérdéseit, jó? Tehát nagyjából egy-két kérdésre van idő. Miniszterelnök úr pedig mindig szabatosan szokott ezekre válaszolni.

Kovács Zoltán államtitkár Orbán Viktor év végi nemzetközi sajtótájékoztatóján; Miniszterelnöki Kabinetiroda

Az év pálinkás bonbonja verseny célja a hungarikum magyar pálinka mint a nemzeti italunk, és a kiváló minőségi csokoládék közös kulináris élvezeti értékeinek népszerűsítése. (…) Fabulya Attila versenyigazgató elmondta, 2023-ban felbuzdult a csokoládészakma, felbuzdult a pálinkás szakma, amely kapcsán nagyon komoly kooperációk születtek.

Beol.hu

Fekete Péter kiemelte, a Fővárosi Nagycirkusz fenntartója, a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ kultúrstratégiai intézmény, közfeladatot lát el. Folyamatosan odafigyelünk arra, hogy a hátrányos helyzetben lévő, rászorultsággal élő fiatalokat és családokat olyan kulturális élményhez juttassuk, amely könnyebbé teszi számukra a mindennapos gondoknak a túlélését, megélését – mondta.

MTI

Rókusfalvy Pál, a nemzeti bormarketingért felelős kormánybiztos Magyarország Szentszéki Nagykövetségén keresztül fordult levélben Ferenc pápához, amelyben kérte a magyar bor megszentelését.

A Miniszterelnökség közleményéből

Gulyás Gergely a zalaegerszegi önkormányzat évzáró rendezvényén azt mondta: 2020 tavasza óta nem tud normális mederbe visszatérni az európai élet. Úgy fogalmazott: háborúk követik egymást, „az antik hagyományokra épülő keresztény Európa elsüllyedni látszik, sokszor az az érzésünk, hogy választott vezetői tudatosan akarják a víz alá nyomni”.

MTI

A Magyar Honvédség jól felkészített katonáival lépett be a digitális világba – jelentette ki dr. Böröndi Gábor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke. (…) Böröndi Gábor azt mondta, a magyar katonák ma minden külföldi missziójuk során megtapasztalhatják, hogy vannak olyan jók, mint a külföldiek, ez pedig tartást és önbizalmat nyújt nekik.

Honvédelem.hu

A Petőfi 200 bicentenárium zárásaként Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) főigazgatója Az idő igaz címmel ma, azaz 2023. december 27-én egy versantológiát helyezett el egy időkapszulába, amelyet 100 év múlva kizárólag a PIM akkori főigazgatója nyithat ki. (…) A PIM vezérkara már megtárgyalta és jóváhagyta, hogy az intézmény mindenkori főigazgatójának ötéves ciklusa megkezdése elején el kell zarándokolnia a Magyar Nemzeti Bankhoz, mert az időkapszulát ott helyezték el. A főigazgató beavatási rítusként kinyitja majd a széfet, ellenőrzi, hogy ott van-e a saválló papírra nyomtatott antológia, de a kapszulát nem nyithatja ki.

Index.hu

Vajna Timi mögött nehéz időszak áll. Néhány éve meghalt szeretett férje, a világhírű producer, Andy Vajna, és bár még mindig gyakran látogatja meg a sírját, az örökösnő újra férjhez ment, ráadásul nem is vagyontalan úriemberhez.

Bors

23 évvel ezelőtt ezen a napon hunyt el a Királyként emlegetett legenda, Zámbó Jimmy. Az előadó zenei producere megmagyarázhatatlan, paranormális jelenségekről számolt be a tragédiát követően. Jankai Béla (…) egy nagyon furcsa jelenség szemtanúja volt a tragédia után, amikor Jimmy zenei hagyatékát kutatták át. „Estek le a képek, dőltek le hamutálcák. Annyi spirituális dolog történt, hogy ijesztő volt” – mesélte a producer, aki hozzátette: hallgattak ezekre a jelekre, így döntötték el, hogy mi kerüljön be a dalok közzé és mi ne. „És úgy is tettünk, hogy ha leesett egy kép, azt a dalt töröljük le, vagy dobjuk ki.”

Blikk

 

 

 

 

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk