Szüret 2024/13.

  • Narancs
  • 2024. március 26.

Interaktív

Mókás és dühítő gyűjtemény a heti sajtóból. Többnyire az utóbbi. 

Azt érzékelik az európai vezetők, hogy az európai közvélemény inkább támogatja azokat a pártokat, amelyek békepártiak, és kevésbé azokat, akik háborúpártiak. Az eb ott van elhantolva, ez azért nem eredményez egy békepárti fordulatot Európában, mert Brüsszel valójában Soros György hálózatának a foglya.

Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában

SZELLEMISÉG      SZÖVETSÉGESE     BRUTÁLIS     ELŐDEI

A IV. Hungarikum Díjátadó Gálán díjat kapott a magyar cifraszűr, a lángos, a pozsonyi kifli, a füredi Anna-bál, a székely kapu, a teqball mint sport, és a höveji csipke. A Hungarikum Liget Média-díját a Kossuth rádió Országjáró műsora, valamint a Duna Televízió és a Duna World csatornán futó Ízőrzők című filmsorozat munkatársai kapták meg. (…) A díjazottak Tóth Péter grafikusművész kisplasztikáját kapták meg. A patinázott színesfém ötvözet és a csiszolt gránit felhasználásával készült alkotás a napkorongot óvón közrefogó stilizált kezekkel a hungarikum szellemiségét szimbolizálja.

Kormány.hu

A kormány a családok szövetségese Magyarországon – mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a Családháló Alapítvány szombati díjátadó ünnepségén, Budapesten. Rétvári Bence úgy fogalmazott: családok nélkül nincs jövője a nemzetnek.

MTI

Csák János a csaknem egymilliárd forintból létrehozott kulturális központban elmondott avatóbeszédében hangsúlyozta, hogy Lajtha László zeneszerző és népdalgyűjtő, valamint az olyan nagyságok, mint Madách, Kölcsey, Petőfi vagy Móricz „tartják a hátukon a magyar kultúrát és a magyar hazát”. Az intézmény létrehozását a helybeliek kezdeményezték, megvalósítását a kormány 663 millió forinttal támogatta. A miniszter kiemelte: „a kultúrát nem lehet feltalálni, azt felismerjük magunkban, észrevétlenül jön elő belőlünk, az észjárásunk maga a kultúra”.

MTI

Minden évben több ezer látogatót vonz a Pest vármegyei településen megrendezett Pecsenye Parádé. A rendezvény a hagyományos disznóvágás és disznótoros ételek mellett kirakodóvásárral, néptáncos-zenei produkciókkal, továbbá más kulturális és szórakoztató programokkal várja az érdeklődőket. Abony leglátogatottabb és legszínesebb eseményén idén harmincöt főzősátor versenyzői küzdöttek a legfinomabb disznóságokért járó kitüntetés elnyeréséért, illetve házisütemény- és pálinkaversenyt is rendeztek. Dr. Kutnyánszky Zsolt államtitkár elmondta: a Magyar Honvédség és a honvédelmi tárca évről évre katonai eszközökkel, képességbemutatókkal és toborzósátorral támogatja a Pecsenye Parádét.

Honvédelem.hu

A dögös szerepektől az évek során Dobó Kata eljutott oda, hogy már rengeteg oldalát láthattuk a színpadon és képernyőkön is, mára pedig több saját rendezése is van. (…) 47 évesen érkezett meg hozzá az a döntő felismerés, hogy saját magát is szeretheti annyira, mint a gyerekét.

Blikk

Csernus Imre nem kímélte a Beköltözve Hajdú Péterhez házigazdáját, és többször is zavarba hozta brutális őszinteségével az adás során.

Bors online

A Most vagy soha! óriási sikerű bemutatója után felmerül a kérdés, hogy – bizonyos értelemben – mik voltak a mostani magyarországi Petőfi-film elődei. A válasz nem nehéz: a Várkonyi-filmek.

Origo.hu

Pálinkás jó estét kívánt a résztvevőknek Varga Pál polgármester, aki már többször nyilatkozott arról, hogy a komoly, értékteremtő beruházások mellett olyan élményeket kíván nyújtani a település vezetése a kardoskútiaknak, amelyek a közösségépítést, a kikapcsolódást szolgálják. No, ilyen volt ez a péntek este is, ahol a gasztronómia rejtelmeibe vezették be a szakemberek a résztvevőket. Bemutatták, hogy a pálinka mint alapanyag, hogy használható fel egy teljes menüsorban.

Beol.hu

Ellepték a tojások az esztergomi Simor János utcát, egyre inkább ünnepi hangulatot áraszt a város. Hernádi Ádám polgármester kapott az alkalmon, és díszeket helyezett el a piac bejárata előtti tojásfákra.

Kemma.hu

A közösségi célú tevékenységekhez szükséges infrastruktúra erősítése szükségszerű, azonban Szalkszentmárton településközpontjának fejlesztése a műemléki környezet miatt gondos tervezést igényel. (…) Az önkormányzat bízik abban, hogy mielőbb a megvalósult beruházásai között szerepel a köztéri mosdó létesítése.

Baon.hu

 

 

 

 

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?