Szüret 2024/26.

  • Narancs
  • 2024. június 26.

Interaktív

Mókás és dühítő gyűjtemény a heti sajtóból. Többnyire az utóbbi. 

Lassan már a széket is vagy a fotelt, amin ülök, azt is el lehet venni férjül vagy feleségül. Tehát köszönjük szépen, nem tudom, az állatok mikor kerülnek sorra.

Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában 

SZÁJÁVAL     CSÖKKENT     HASZNOSSÁG     HŐS

Kövér László az országos szakmai tanulmányi és a szakma kiváló tanulója versenyek dobogós helyezettjeinek és felkészítőiknek rendezett emléklapátadó eseményen úgy fogalmazott, a mostani, vészterhesen forrongó világban a magyarság legfontosabb döntése, hogy boldog békeidőket akar élni. Békét, amelyben a munka alakítja az életünket és nem a háború, mivel alkotómunka csak béke idejében teljesedhet ki és hozhat gyarapodást – mondta. Ennek alátámasztásaként az 1867 és 1914 közötti, boldog békeidőknek nevezett korszakot említette, amikor Budapest városmagja a historizáló építészeti műfaj világélvonalába került.

MTI

Menczer Tamás csütörtökön a Facebookon közzétett videójában azt mondta, vannak olyan politikusok Brüsszelben, akik ki nem állhatják a magyarokat, „büntetni akarnak bennünket”. Nem Orbán Viktort vagy a Fideszt, hanem az egész országot. Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője ilyen – jelentette ki, hozzátéve: ezt „a saját szájával” el is mondta.

MTI

Rétvári Bence elmondta: a most záruló tanévben 738 iskolaőr teljesített szolgálatot, amely mintegy másfélszeres növekedés a 2020-as 504 főhöz képest. Az előző tanévben 230 esetben kellett intézkedniük az iskolaőröknek. (…) Négy éve az intézkedések száma 335 volt; 2021-ben ez a szám 162-re csökkent, majd 2022-ben 199-re emelkedett. Az államtitkár kifejtette: az intézkedések számának csökkenése jelzi, hogy az idő előrehaladtával az iskolaőrök jelenléte is elrettentő hatású.

A Belügyminisztérium közleményéből

Egy közép-európai sorsközösségben vagyunk szlovákok és magyarok, és mindannyiunknak az az érdeke, hogy Közép-Európa tovább épüljön – mondta a Miniszterelnöki Irodát vezető államtitkár a Baska magyarul beszél című film rozsnyói díszbemutatója után. (…) Nagy János úgy fogalmazott, a magyarok és a felvidéki magyarok története érződik és látszódik Baska József élettörténetén. Az azt bemutató filmre azért van szükség, hogy „tudjuk, hogy kik vagyunk, mert hogyha tudjuk, hogy kik vagyunk, akkor azt is tudhatjuk, hogy kik lehetünk és kik leszünk” – hangoztatta.

MTI

„A biztonságot nyújtó álarcban egy szűrőcserét is végeztek, utána viszont csupasz arccal énekeltek és fekvőtámaszoztak bent percekig. A friss levegőre kiérve, senkinek sem lehetett kétsége a gázálarc hasznosságát illetően” – ismertette a tiszt.

A Honvédelem.hu beszámolója a Klapka György 1. Páncélosdandár alapkiképzéséről

A szakmai értékeken már rég túlmutat a közösség irányba tétele: meg kell értetni a magyar néppel a pillanat jelentéktelenségét, a folyamat, a koncepció, a stílus értékét, amit nehezebb felismerni, mint az eredményjelzőre pillantva a számokat kisilabizálni, de fenntartható fejlődés mégiscsak abból következik.

Az M4sport.hu a németek elleni vesztes meccs után

A Fókusz tesztelte VV Noémit és VV Valent, az eredmény pedig egészen érdekes lett. Valen például már az első kérdésen elbukott, hiszen szerinte Weöres Sándor írta a Szózatot. Noémi pedig nem is emlékezett a versre, bár érezte, hogy ez igen kellemetlen. (…) Hát, a Vörösig jó volt, nem? – védte magát Valen.

Blikk

Egész életemben hős akartam lenni – árulta el Csórics Balázs, akitől a S.E.R.E.G. című katonai sorozat most megjelent hivatalos trailerében már ízelítőt kapunk abból, hogy vajon kicsoda Győrbíró Zsolt alezredes, a hatrészes sorozat főhőse. – A hősnek van elég bátorsága, hogy szembe merjen nézni azzal, amivel szembe kell nézni, meg merje tenni azokat a dolgokat, amelyeket meg kell tenni.

Origo.hu

A foci, az otthonszülés, Indonézia és az Idő vasfoga is helyet kap a Múzeumok Éjszakáján

Cím a Baon.hu-n

A Magyar Értéktárba felvett új elemek közé tartozik a pápai sonka, amely a pápai húsipar híres terméke, amely mára világhírnévre tett szert. A Magyar Értéktár bővül a déli harangszóval is, amely a nándorfehérvári diadal emlékére elrendelt mindennapi harangszó.

Hungarikum.hu

 

 

 

 

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

Helyreigazítás

  • narancs.hu

Helyreigazítás a 18 milliárd forintos kárértéknél állt meg a nyomozás a pünkösdi egyház ügyében című cikk miatt.