Szüret 2024/6.

  • Narancs
  • 2024. február 7.

Interaktív

Mókás és dühítő gyűjtemény a heti sajtóból. Többnyire az utóbbi.

Arról van szó, például az ukrán fegyverek ügyében, hogy a magyar baloldalt külföldről pénzelik, ez napnál világosabb, és azok, akik a pénzt adják nekik, azok mind háborúpártiak. És azért adják a pénzt, hogy belekeverjék a baloldalon keresztül egész Magyarországot a háborúba.

Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában

ÁLMODOZIK        BELEÉGTEK       KEGYELMI       BÜSZKE

– Egyes éttermek rendeztek már Magyarországon evőversenyeket, viszont ez, mint sportág itthon még nem létezett. A szövetségen keresztül szeretnénk népszerűsíteni a hazai evőversenyeket, a versenyzőinket külföldi megmérettetésekre küldeni, valamint a gasztronómiai kihívásokat szervezni. (…)

– Milyen versenyeket, kihívásokat terveztek?

– Első körben nagyjából 5–10 helyszínen szeretnénk evőversenyt rendezni, aminek a győztesei döntőbe kerülnének, majd a végleges nyertest kvalifikálnánk az amerikai világbajnokságra, aki július negyedikén képviselné Magyarországot.

A Blikk interjúja Lengyel Attilával, a Magyar Evőversenyzők Szövetségének elnökével

Ami most Nyugat-Európában történik, az „Európa kijózanodása, a visszatérés a normalitáshoz” – mondta Nagy István agrárminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában a gazdatüntetések kapcsán.

MTI

Balatoni Katalin köznevelési helyettes államtitkár szerint a kormány kiemelten kezeli és támogatja a testmozgást és a testnevelést. Véleménye szerint a sport azért különösen fontos a XXI. században, mert célt ad az embereknek, hiszen aki sportol, annak van egy olyan irány, amely mentén tud előre haladni.

A Belügyminisztérium közleményéből

„Nemcsak az Aranycsapat kapuját, de keresztény magyarként mindig és mindenhol a hazája érdekeit is védte.”

Kű Lajos, az Aranycsapat Alapítvány elnöke Grosics Gyuláról; Feol.hu

Bár a Gidrán páncélozott harcjárművet is sokan megcsodálták, egyértelműen a honvédség legmodernebb tüzéreszköze, a Panzerhaubitze 2000 önjáró löveg állt az érdeklődés középpontjában a miskolci toborzónapon, február 3-án. (…) „Kifejezetten a Panzerhaubitze 2000 miatt vagyok itt, hiszen gyerekkorom óta rajongok a páncélosok iránt” – árulta el Kohulák Patrik Zoltán, aki jelenleg kadétként álmodozik róla, hogy egyszer majd maga is katona lesz.

Honvédelem.hu

Szerintem az akadémiánk névadója, Öcsi bácsi is nagyon büszke lenne ránk, remélem, elégedetten látja föntről, hogy a Puskás Akadémián a régió legmodernebb, legjobban felszerelt futballközpontja épült ki, amely az úgynevezett produktivitási rangsorban az első az országban, és sok évtizednyi szünet után sorozatban már harmadszor lesz ott a magyar válogatott az Eb-n.

Mészáros Lőrinc a Nemzeti Sportnak

A.: A mindennapok szintjén sem sokat változott az életem, kivéve persze azt, hogy egy fantasztikus házasságban élek. Olyan új dimenzióba kerültem egy érett, magas érzelmi intelligenciával rendelkező férfi mellett, amire a korábbi kapcsolataimban nem volt példa. (…)

– Story: Tényleg annyira romantikus férfi Mészáros Lőrinc, mint amennyire hírlik?

A.: Végtelenül. Pont ma van a házasságkötésünk huszonnyolcadik hónapfordulója, kora reggel elutazott, de mire fölkeltem, már várt az SMS, a nappaliban pedig ott volt 28 szál vörös rózsa.

Várkonyi Andrea a Storynak

Az államtitkár szerint az identitás kialakulása a bölcsőben kezdődik. (…) a tapasztalat szerint „a gyermekkorban megszerzett tudás és viselkedési minta válik olyan természetessé, mint a lélegzetvételünk” – fogalmazott. Závogyán Magdolna hangsúlyozta: néptáncot járó gyermekeket és fiatalokat látni kegyelmi állapot, semmihez sem fogható, szívet-lelket csordultig árasztó csoda.

Híradó.hu

Ember maradj: Ákos címmel a Filmintézet 228,515 millió forintos támogatásával, Kriskó László forgatókönyvéből és rendezésében készül dokumentumfilm Ákosról. Az alkotó célja, hogy a színpadról ismert előadóművésszel együtt az embert is bemutassák, az álmodozót, a kreátort, akinek sorai, dalai még azoknak a lelkébe is beleégtek, akik kevésbé szeretik.

Origo.hu

Döntöttek a gyomaendrődi sajt- és túrófesztivál kabalafigurájáról

Cím a Beol.hu-n

Császártöltésen úgy rendezték meg a falusi disznóvágást, hogy aki csak nézelődött, annak se korogjon a gyomra.

Baon.hu

 

 

 

 

 

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

Post mortem

Az egész világot megrázó szörnyűségeknél gyakran előkerül a tettes ízlése – nem akarjuk elhinni, hogy egy átlagos ember is követhet el borzalmas dolgokat, keressük a furcsaságokat, az előjeleket, amelyeknek gyanúsnak kellett volna lenniük.

A szellemek ereje

  • - turcsányi -

Johnny Lobónak nehéz élete volt. Már a háború korai szakaszában megjárta Vietnamot, s hazatérve polgárjogi harcosnak állt; az indiánok jogaiért küzdött. 

A messzi káosz

„Mi ez az utazás nevű dolog? Miért nem hagyjuk abba idővel? Hát sosem nő be a fejünk lágya?” – tette fel ezt a három költői kérdést a szerző 2014-ben, utazós blogjának utolsó bejegyzésében.

Egy macska, egy lótusz

Egyiptommal és a fáraókkal krimitől a sorsjegyen át egészen a bútordarabokig bármit el lehetett adni már 100–150 évvel ezelőtt is. Az egyiptománia kutatása viszonylag fiatal terület, általában egyiptológusok vagy régészek, történészek foglalkoznak a témával, mellékprojektként. A fogalomba bármely egyiptomi motívum felhasználása beletartozik úgy is, hogy a kontextus teljesen független az egyiptomi kultúrától.