Rádió

Ugródeszka

Labdarúgás az Inforádióban

Interaktív

Az Inforádió még létezik, ami elnézve az utóbbi idők magyar rádiós piacának változásait, nem magától értetődő.

Akár azt is kérdezhetnénk, hogy minek, ehelyett csak csendben örülünk, hogy nem egy újabb csatorna búcsúpartijáról kell tudósítanunk. Az Inforádiónak voltak szebb napjai is, de hát hol van már a tavalyi hó. A műsorrend változatlan, egy zászlóshajóval (Aréna) közlekedik a flotta, nincs sok flinc-flanc, Stohl Buci meg Jáksó. Mérsékelten álmosító hivatali tónusban zötyögnek a programok. Az sem változott – pedig változhatott volna ilyen-olyan személycserék és tulajdonosi átállások után –, hogy az egyes műsorokat az adott műsorért felelős szerv vagy szövetség támogatja. Ami mindig is különös bukét adott az Info adásainak. Az oktatási magazint az Emmi Köznevelésért Felelős Államtitkársága, a családi magazint a Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság, a kézilabda-magazint a Kézilabda Szövetség és így tovább. Nem a kritikus megszólalások meleg­ágya ez, lássuk be.

A labdarúgó-magazint ezek után értelemszerűen az MLSZ segítségével készíti az Inforádió csapata. Így a Gólvonal nem is műsor, hanem MLSZ-promó, melyen átszivárog valamiféle valóságíz. Nehéz megmondani, hogy ez a szerkesztői (Szabó Gergő) önérvényesítés, a szakmai alázat vagy az MLSZ máshol ügyesebben elnyomott önkritikus énjének köszönhető-e. Vagy csak annak, hogy a magyar labdarúgás olyan horrorisztikus börleszk szintjén jár, hogy még egy propagandaműsoron is átüt az abszurditása.

A legutóbbi Gólvonal három nagyobb és egy alacsonyabb növésű témát tárgyalt. Először is, a válogatott felkészülését a március végi Eb-pótselejtezős meccsre (vagy sok szerencsével meccsekre), másodszor a BL-nyolcaddöntők eseményeit, harmadszor az MLSZ új klubszabályozását, negyedszer pedig, felsorolás szintjén, a magyar kupa eredményeit. Érdekes, laikusként, hogy a hazai kupasorozat mennyivel kevesebb másodpercet kapott, mint a Bajnokok Ligája. Rendben, valóban érdekesebb egy PSG–Dortmund, de mégiscsak a Zalaegerszeg-Lipót, Dorog–III. kerület tartozik hozzánk. Ez vagyunk mi.

Ami a válogatottat illeti, van baj, halljuk a kellemes orgánumú olasz szöv. kapitánytól. Willy Orbán lábadozik, Kádárt az ifikhez száműzte a Kijev (azóta Kádár meg sem állt Kínáig, pedig ott is mi van), Dzsudzsák újabb egzotikus csapata nem tényező nemzetközi szinten, és még az Amerikából megtért egykori gólvágó, Nikolics Nemanja sincs értelmezhető formában. Lesz min izgulni Bulgária ellen. De kétségtelen, hogy Rossi szakított elődei nyomasztó légvárépítési hóbortjával, s realistán nyilatkozik. Vagy csak bal lábbal kelt fel.

Érdekes színfolt volt az új MLSZ-szabályozásról folytatott beszélgetés. Szabados Gábor sportközgazdász szerint ugyanis az egy csapatnál alkalmazható légiós focisták limitjének eltörlésével nem biztos, hogy emelkedni fog a légió­sok száma. Tényleg, ki tudja, lehet, hogy majd csökken. Meg hát az is jó, hogy a magyarok azért kerülnek többe egy-egy klubnak, mert ők itt akarnak kiteljesedni, a légiósok meg csak ugródeszkának használják az NB I-et. Ugródeszkának? Elképzelhető. De hova? Erről sajnos nem beszélt a szakértő.

Gólvonal, Inforádió, február 22.

 

Figyelmébe ajánljuk