A régi polgármester Simonka legújabb kihívója a pusztaottlakai választáson

Kis-Magyarország

Bejelentkezett a polgármesteri posztra, egyben Simonka György ellenfelének Szabó Miklós, aki 1990 és 2006 között már vezette a falut. Így akár hárman is részt vehetnek a település vezetéséért folyó versengésben, miután egy helyi lakos is jelezte indulási szándékát.

Nemrégiben lapunk írt elsőként arról, hogy Simonka György volt fideszes országgyűlési képviselő hivatalosan is bejelentette, Pusztaottlakán polgármesterjelöltként indult a június 9-i helyhatósági választáson. Mindez azért is rendhagyó, mert különösen nagy értékre elkövetett költségvetési csalás miatt jelenleg is a vádlottak padján ül a Fővárosi Törvényszék előtt az egykori kornánypárti politikus. Nem sokkal később arról számoltunk be (a 24.hu nyomán), hogy Pál-Árgyelán Elvira, Pusztaottlaka jelenlegi polgármestere (és Simonka rokona) nem indul a választáson. Aztán néhány nappal később – Magyar Péter országjárásának első állomásán, Békés megyében – kiderült, hogy Magyar egyik fórumán a pusztaottlakai Kocsis Violetta bejelentette, elindul a választáson a kis viharsarki településen Simonka ellenében.

Ehhez képest új fejlemény, hogy Szabó Miklós, a falu korábbi polgármestere közölte a Narancs.hu-val: a lakosság felkérése és két egyesület nem hivatalos támogatását élvezve ő is elindul az önkormányzati választáson. Szabó 1990 és 2006 között, négy cikluson keresztül volt Pusztaottlaka polgármestere, nem is sikertelenül. Lapunknak elmondta, semmiképp sem szerette volna, hogy kihívó nélkül induljon Simonka György, és mint hozzátette, a múlt héten bejelentkezett Kocsis Violettát nem ismeri. Ez az alig 300 lakosú községben azért fordulhat elő, mert tudomása szerint Kocsis csak egy vagy két éve költözött a Pusztaottlakára, ráadásul nem a településmagnak számító, nagyobb falurészre, hanem az attól távolabbi ún. Tökfaluba.

„Volnának itt feladatok, másrészt le akarom törni Simonka szarvát”

– foglalta össze indulása legfőbb indokait Szabó Miklós. Vélekedése szerint félő, hogy sok jogi ügyet kell majd megoldania, ha elnyeri a polgármesteri címet. Elismerte, hogy több esély volna Simonka György legyőzésére, ha egy közös jelölt állna vele szembe. Ezért a napokban egyeztetni Kocsis Violettával, és reméli, mindkettejüknek megfelelő egyezségre tudnak jutni annak érdekében, hogy júniustól újra ne Simonkának hívják a viharsarki község első emberét. A történethez hozzátartozik, hogy 2006-ban, négy ciklusnyi polgármesterség után Szabó Miklós éppen Simonkának adta át a faluvezetését, majd négy évvel később, 2010-lett országgyűlési képviselő Simonka György, akit büntetőügyei miatt a Fidesz-KDNP a 2022-es parlamenti voksoláson már nem indított.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk