Botrány a jászberényi elkerülő átadóján: nem beszélhetett az ellenzéki polgármester

Kis-Magyarország

Helyette viszont a pulpitusra szólították Gedei Józsefet, a volt DK-s alpolgármestert. 

Levegőnek nézték Budai Lóránt jászberényi polgármestert a várost elkerülő útszakasz pénteki ünnepélyes  átadóján: nem hívták ki a szalagátvágásra, de utána az ünnepi beszédekre sem. 

Mint megírtuk, Pócs János fideszes országgyűlési képviselő úgy harangozta be az útszakasz átadását, mintha az egész jászberényi elkerülő út megépítése az ő érdeme lett volna, holott már két szakasz akkor megvalósult, amikor még nem is volt képviselő. Az utat 22 éve kezdték tervezni, két elkészült szakasz után a harmadiknak a Fidesz-kormányok csak 10 év után, 2020-ban kezdtek neki. 

Ilyen előzmény után pénteken Lázár János építési és beruházási miniszter jelenlétében adták át a jászberényi elkerülő út utolsó szakaszát. Az avatáson a szokásoknak megfelelőn, megjelentek azilletékesek, Lázár Jánoson kívül ott volt a helyi parlamenti képviselő Pócs János is. Jelen volt Jászberény vezetése is, Budai Lóránt jobbikos polgármester és az alpolgármester, Balogh Béla, valamint a hivatal dolgozói. Addig minden a szokásos mederben folyt, amíg a szalagátvágás nem következett. Ide ugyanis Budait már nem hívták ki.

 
A szalagátvágók
Fotó: Gémesi Balázs / Facebook/Budai Lóránt

Ezután az ünnepi beszédekre sem szólították ki a polgármestert, de – úgy tudjuk – még csak nem is említették meg a köszöntőben, ahogy a várost sem.

Budai helyett viszont sokak óriási meglepetésére a pulpitusra szólították Gedei József DK-s önkormányzati képviselőt,

volt alpolgármestert, aki még januárban távozott a posztról, és mint arról már írtunk, újabban gyakran osztja a képviselő-testületben a Fidesz véleményét.

Gedeit információink szerint azért kérték fel beszédet tartani, mert sokat tett az elkerülő megépítéséért. Budai Lóránt megkeresésünkre azt mondta, ezeken a dolgokon ő már meg sem lepődik, de hozzátette, a hivatal dolgozóinak munkáját illett volna megköszönni, hiszen ők is sokat tettek az út megvalósításért. 

A történetnek azonban itt még mindig nincs vége, ugyanis ahogy az Lázár János és Pócs János Facebook-oldaláról kiderült, az útátadó után "jászsági polgármesterek" egyeztettek Lázár Jánossal Pócs képviselői irodájában, ide pedig végképp nem hívták meg Budai Lóránt ellenzéki városvezetőt.

 
Budai Lóránték az avatáson
Fotó: Gémesi Balázs / Facebook/Budai Lóránt
 

Budai Lóránt posztjában reagált az eseményekre, de csak azt írta, a Jászság polgármesterei közül a házigazda település vezetőjeként egyedül ő nem kapott meghívást a találkozóra. "És nem csak, hogy nem hívtak meg, magáról a megbeszélés tényéről sem tudtam. Az üzenetet értem, már csak abban reménykedem, hogy a választók is érteni és értékelni fogják" – tette hozzá. 

Gedei az átadót követő posztjában a városvezetést kritizálta, mondván, nem gondoskodtak az átadással egy időben arról, hogy kitiltsák a kamionokat a belvárosból.

Budai Lórántot egyébként rendre igyekeznek semmibe venni a fideszesek a különböző rendezvényeken: legutóbb a Semmelweis-napon voltak, akik nem fogadták a köszöntését, és az ünnepi asztalhoz sem ültették oda. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk

„Engem untatnak a hagyományos elektromos gitárszólók”

  • Nagy István
Steve Stevens közreműködött filmzenékben, de a leginkább mégis Billy Idol szólógitárosaként ismerhetjük. A budapesti Billy Idol-koncert előtt mesélt nekünk együttműködésükről, a Top Gun Grammy-díjáról és sok minden másról.