Egyenlő feltételeket követel az ellenzék, de a Fidesz még a füle botját sem mozgatja

Kis-Magyarország

Keszthelyen azt követelik, az adófizetők pénzéből fenntartott média ne csináljon úgy, mintha az ellenzék nem is létezne.

Minderre Molnár Tibor, a KÉVE alelnöke és egyben sajtószóvivője hívta fel a figyelmet. Jelezve, hogy a pártok és jelölő-szervezetek közötti vita nélkül a választópolgárok aligha ismerhetik meg a jelöltek programját és érvrendszerét.

Molnár arra emlékeztette a Narancs.hu-t, hogy egy héttel ezelőtt nem csupán hivatalosan átadták a keszthelyi városházán a Nagy Bálint jelenlegi alpolgármesternek és a Fidesz polgármesterjelöltnek címzett nyílt levelet egy arra illetékes hivatali dolgozónak, de azt a polgármesteri hivatal hirdetőtáblájára is kitették.

Czuth Zoltán László: a városházán is kitette

Czuth Zoltán László: a városházán is kitette

Fotó: KEVE/Facebook.com

Amint portálunk beszámolt, Keszthelyen a közelgő önkormányzati választás miatt szabályos háború dúl, amely egyrészt masszív trollkodásba és hackelésbe torkolott. Másrészt nemrégiben megrongálták az ellenzéki polgármesterjelölt, Czuth Zoltán László autóját.

Egyenlő feltételeket követelnek

„Tisztességes versenyben, tiszta eszközökkel és egyenlő feltételek mellett kívánjuk legyőzni a rezsim helyi tagozatát” – áll abban a nyílt levélben, amelyet már egy hete elküldött a keszthelyi ellenzék Nagy Bálintnak, a Fidesz polgármesterjelöltjének.

Nagy Bálint fideszes polgármesterjelölt: hallgatni arany?

Nagy Bálint fideszes polgármesterjelölt: hallgatni arany?

Fotó: Nagy Bálint/Facebook.com

Emellett ráirányítják a figyelmet a helyi igencsak egyoldalú sajtóviszonyokra. „A keszthelyi adófizetők pénzéből működtetett helyi médián keresztül egy alternatív és hamis valóságképet építenek, amelyben minden szép és jó, a város pedig rohamléptekkel fejlődik” – olvasni a levélben.

Hozzátették, hogy a helyi média, a Balatoni Krónika nem tartja hírértékűnek az egyesült ellenzék megmozdulásait, sajtótájékoztatóit. Szerintük ennél még a késő Kádár-kor sajtója is szabadabb volt! A KÉVE következtetése szerint ezzel a tájékozott választónak elárulják, hogy félnek. Félnek a vitáktól, félnek a választók hiteles tájékoztatásától.

Éppen ezért követelik, hogy a közelgő helyhatósági választás előtt a lakosság tisztességes és kiegyensúlyozott tájékoztatása érdekében az önkormányzati finanszírozású média biztosítson azonos terjedelemben megjelenési lehetőséget a keszthelyi ellenzéki erőket tömörítő KÉVE számára.

Figyelmébe ajánljuk